Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

Gör så här - 4 tips när du tillagar te

Vi går mot kallare tider och behöver byta ut somrigt utehäng mot mysiga inneaktiviteter. Något som är både värmande och socialt är att bjuda hem sina vänner på tefika. Hur mysigt och gott som helst - har det potential att vara. För helt ärligt smakar en tepåse från närmsta snabbköp varken särskilt bra eller mycket. Har du däremot lite koll på hur en kopp te ska tillagas är succén garanterat ett faktum. Så låt oss hjälpa dig ta tebryggandet till en ny nivå och briljera med dina kunskaper nästa gång dina vänner kommer över.

När du brygger te är det främst fem saker du bör tänka på. Kvalité, värme, tid och tillbehör. Låt oss gå igenom ord för ord:

teprovning

Kvalité
Det spelar som sagt var stor roll på te och te. Det lönar sig att kosta på sig fint löste. Om tet inte smakar bra i grunden spelar det ingen roll att du nu blir mästare på att tillaga det. Köp te med stora teblad som har förvarats mörkt, torrt och svalt. Luft, ljus, värme och fukt försämrar nämligen kvaliteten avsevärt.

Värme
Hur varmt vattnet ska vara skiljer från te till te. Läs på om sorten du tillagar för att få ut ultimat smak. Men generellt gäller det att vattnet ska sjuda men absolut inte koka. Enligt gammal kinesiskt tradition skall man avbryta uppvärmningen när bubblorna är stora som guldfiskars ögon.

Tid
Tiden är verkligen det primära. Att tillaga en kopp te och låta den dra för länge gör teet beskt. För att få den bästa smaken bör man hålla sig mellan en och tre minuter.

Tillbehör
Te dricks med fördel precis som det är utan något i. Det är så de rena smakerna fram som allra bäst. Men vissa föredrar dock ändå att hälla i en skvätt mjölk, några droppar citron eller söta med socker eller honung.

Får dina vänner mersmak? Bjud med dem på teprovning där ni får testa så mycket te ni vill och lära er mer om te. Eller njut av den brittiska traditionen afternoon tea där ni får finfika och dricka hur mycket te som helst.

 

‹ Alla blogginlägg

Stäng popup

Äntligen ett enkelt sätt att välja
en minnesvärd och unik gåva...

Börja med att klicka på de blå länkarna för att anpassa din sökning.  


Orolig för att mottagaren inte kommer att bli nöjd?
Ingen fara, han eller hon kan lämna tillbaka presenten inom 45 dagar
eller byta den mot en annan upplevelse i hela tre år.
PLUS att ni har tre år på er att utföra upplevelsen – Marknadens bästa villkor.