Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

Så lär du dig att ta rätt beslut och leva ditt liv fullt ut

När höstlöven faller ställs vi ofta inför många olika slags beslut, tankar och känslor. Ska jag vara kvar på jobbet? Kanske börja plugga eller våga flytta utomlands? Kanske starta eget? Många gånger låter vi våra rädslor vara i vägen för våra drömmar, men det finns vägar att gå för att lära sig att fatta rätt beslut och leva livet fullt ut.

härligt liv

Det sägs ofta att det folk ångrar mest på dödsbädden är att de inte levde det liv de själva ville leva utan ett liv som andra förväntade sig att de skulle leva. I vårt samhälle har vi egentligen alla möjligheter för att förverkliga våra drömmar, men det obegränsade utbudet och möjligheterna kan många gånger göra oss ännu mer osäkra och stressade. Vi stressar över vad vi vill göra i framtiden och oroar oss över om vi har gjort de rätta valen i våra liv. Det är även viktigt att tänka över våra beslut eftersom felaktiga sådana ofta kan hindra oss från att leva våra lev som vi vill och leva livet fullt ut.

Tänk på dessa saker om du står inför ett beslut eller nästa gång du gör det:

1. Vad är ditt mål?
Fråga dig själv hur du vill leva och vad ditt mål är. Många gånger kan vi fatta beslut som ofta känns bra för stunden men kanske inte ger något i längden. Om du till exempel vet vad ditt drömyrke är men tackar ja till ett annat jobb för att lönen är bra men inte direkt leder dig närmare ditt drömyrke, kan det vara en god idé att fundera över om det är ett bra val.

2. Tänk igenom beslutet noga
Ofta kan vi fatta spontana och känslosamma beslut som vi sedan ångrar. Försök att varva ner och skriv ner för- och nackdelar. Om du känner dig pressad och som att du har hamnat i en negativ tankebana, gå till gymmet eller ta en promenad för att få nya perspektiv på valen du har.

3. Övervinn dina rädslor!
Rädsla är det som oftast får oss att välja det tryggaste alternativet. Fråga dig själv vad du är rädd för och försök att övervinna det för att komma närmare ditt mål och dina drömmar.

‹ Alla blogginlägg

Stäng popup

Äntligen ett enkelt sätt att välja
en minnesvärd och unik gåva...

Börja med att klicka på de blå länkarna för att anpassa din sökning.  


Orolig för att mottagaren inte kommer att bli nöjd?
Ingen fara, han eller hon kan lämna tillbaka presenten inom 45 dagar
eller byta den mot en annan upplevelse i hela tre år.
PLUS att ni har tre år på er att utföra upplevelsen – Marknadens bästa villkor.