Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

Överraska kompisgänget med nya sätt att umgås

Det kan vara svårt att få tid över till att umgås med vännerna när ens schema ständigt är fullbokat och man tvingas prioritera bort kompisgänget till förmån för jobbet och familjen. Jag minns själv hur jag och mina vänner brukade ses en eller ett par gånger i veckan och bara snacka strunt över ett par öl, men ju äldre vi blev desto mindre såg vi av varandra.

gokart11

Den vanligaste motiveringen var att vi ju egentligen inte gjorde något vettigt utan bara satt och pratade om samma saker som vi alltid har pratat om, och det är lätt att se det rimliga i att prioritera bort detta till fördel för något lite mer produktivt och nyttigt. Räkningarna ska betalas, barnen måste skjutsas, stuprören behöver rensas och vinterdäcken borde snart sättas på. Men detta betyder väl inte att man plötsligt måste sluta hänga med sina kompisar?

Nya sätt att umgås

En lösning på ovanstående problem kan vara att förändra hur man umgås. Jag och mina kompisar slutade med de enformiga öl-träffarna och bestämde istället att vi en gång i månaden ska ses och faktiskt göra något tillsammans, så numera turas vi om att bestämma och planera vad vi ska göra. Nedan finner du några av de aktiviteter som vi har gjort, och som passar bra för kompisgäng som vill hitta tillbaka till varandra.

Laserdome
Man blir ju aldrig för gammal för att leka, och det var nog ingen av oss som tänkte på stuprännor och vinterdäck när matchen drog igång. Jag trodde för övrigt aldrig att jag skulle bli så arg av att träffas av en imaginär laserstråle. Nästa gång höjer vi insatsen och kör paintball.

Gokart
Mario Kart på riktigt! Bränn lite gummi och se vem som bäst kanaliserar sin inre Schumacher. Av personlig erfarenhet kan jag rekommendera att inte komma sist, det får du nämligen höra länge och väl.

Ölprovning / Vinprovning
Då majoriteten av mina kompisar föredrar öl framför vin valde vi det förstnämnda. Man kan kalla det en uppgraderad variant av att ses över ett par öl. Att sedan nivån på öl-kunskaperna bland mina kompisar var ojämn spelade mindre roll eftersom högstanivån visade sig vara skrämmande låg.

Räkfrossa
Ibland behöver det inte vara svårare än att ta med sig sina bästa kompisar, massa räkor och glida runt i den svenska skärgården ett tag. Ett utmärkt tillfälle att diskutera vilket lag som egentligen vann Laserdome-matchen eller vem som tog kurvorna på gokart-banan bäst respektive sämst.

 

‹ Alla blogginlägg

Stäng popup

Äntligen ett enkelt sätt att välja
en minnesvärd och unik gåva...

Börja med att klicka på de blå länkarna för att anpassa din sökning.  


Orolig för att mottagaren inte kommer att bli nöjd?
Ingen fara, han eller hon kan lämna tillbaka presenten inom 45 dagar
eller byta den mot en annan upplevelse i hela tre år.
PLUS att ni har tre år på er att utföra upplevelsen – Marknadens bästa villkor.