Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

5 myter om nätdejting

Allt fler svenskar nätdejtar. Studier visar att mer än hälften av Sveriges singlar återfinns på en eller flera dejtingsajter. Men trots det tycks det finnas vissa myter och ett socialt tabu mot nätdejting. Därför tänkte jag reda ut några myter om nätdejting.

natdejt

1. Det är bara förlorare som nätdejtar
Den vanligaste av alla myter om nätdejting är att det bara de som inte lyckas hitta kärleken offline som nätdejtar. Det stämmer inte längre. Som det påpekades i ingressen så är mer än hälften av Sveriges singlar registrerade på en eller flera dejtingsajter. Då är det snarare att betrakta som ett vedertaget sätt att träffa någon än som ett sista desperat försök.

2. Det är bara jag som nätdejtar bland mina vänner
Om du har fler än två singlar i din umgängeskrets så stämmer det antagligen inte, åtminstone inte rent statistiskt. Däremot så är vi ofta dåliga på att prata med varandra om vårt nätdejtande. Vad det beror på skiljer sig förmodligen från person till person men en någorlunda allmängiltig förklaring skulle kunna finnas i det sociala tabu som vi gemensamt har skapat kring nätdejting (som förvisso håller på att luckras upp men som ändå fortfarande är starkt).

3. Ingen träffar egentligen någon på riktigt
Det stämmer dessvärre inte heller. Statistik visar att var fjärde ny relation som påbörjas i Sverige idag har sitt ursprung på en nätdejtingsajt - jag är en av de som vet att det faktiskt fungerar att träffa någon med hjälp av nätdejting.

4. Det är inte lika romantiskt att träffa någon på en dejtingsajt
Vi har en romantisk bild av att vi bara ska råka springa på vårt livs kärlek av en slump på den lokala ICA-butiken, hur vi byter blickar och hur allting plötsligt faller på plats. Tänk så många timmar vi måste springa på ICA och vänta på att slumpen ska skicka dit vårt livs kärlek exakt samtidigt som vi är där. Det är ingen som har tid med det. Det är bara i Hollywood-filmer sådant sker (självklart har det hänt några i verkligheten också, men ja du fattar...)

5. Dejtingsajtern är rena köttmarknaderna
Naturligtvis finns sådana dejtingsajter men i takt med att nätdejting blir alltmer accepterat så blir också utbytet av dejtingsajter alltmer utbrett. Det finns mindre, mer nischade sajter såväl som mer allmänna, större sajter. Oavsett vad du föredrar så finns det en sajt som passar dina preferenser. Ett tips är att kolla runt på det gedigna utbud som finns innan du bestämmer dig för vilken sajt du registrerar dig på.

När du väl valt är det bara att börja skriva till någon och bjuda ut på härliga dejter - det kommer garanterat leda till spännande upplevelser. Har du modet så  skicka en dejtinbjudan till någon av våra upplevelser i vår eleganta presentbox tillsammans med en egenskriven kärleksdikt.

Och kom ihåg: det ska vara kul att dejta.

‹ Alla blogginlägg

Black Wekend - REA!
Stäng popup

Äntligen ett enkelt sätt att välja
en minnesvärd och unik gåva...

Börja med att klicka på de blå länkarna för att anpassa din sökning.  


Orolig för att mottagaren inte kommer att bli nöjd?
Ingen fara, han eller hon kan lämna tillbaka presenten inom 45 dagar
eller byta den mot en annan upplevelse i hela tre år.
PLUS att ni har tre år på er att utföra upplevelsen – Marknadens bästa villkor.