Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

Filma din upplevelse som ett proffs med GoPro

Den största nackdelen med upplevelsepresenter, om man nu kan kalla det nackdel, är att de bara varar för en stund. Förhoppningsvis kommer det där fallskärmshoppet eller forsränningen bli ett minne för livet, men minnen bleknar och åratal senare kan det vara svårt att erinra sig känslan av adrenalinet som rusar genom kroppen.

Förhöj dina upplevelser med proffsiga prylar
Foton kan förstås fungera som visuella påminnelser, men med hjälp av modern teknik och praktiska prylar kan du spara dina upplevelser på ett mer professionellt sätt.

Det finns alla möjliga kameror och kameratillbehör som du kan införskaffa – allt från enkla undervattenshus till din mobiltelefon (så att du kan Instagramma dina snorkelbilder) och avancerade undervattenskameror till solglasögon med inbyggd videokamera. Det mest mångsidiga alternativet om du verkligen vill investera i proffsig utrustning heter dock GoPro.

Prova inte det här själv – galna GoPro-klipp på YouTube
Det finns gott om nervkittlande videoklipp på YouTube som ger en bra uppfattning av hur GoPro fungerar: folk som gör allt från galen parkour på hustak och slår världsrekord i fallskärmshopp till att kela med vilda lejon och hyenorsimma med en vithaj och skicka upp Hello Kitty i rymden. GoPro är hur som helst en kameratillverkare som gör ”actionkameror” – kompakta, stryktåliga kameror som kan monteras på mer eller mindre vad som helst, exempelvis din hjälm när du är ute och cyklar. GoPro är populärast, men det finns gott om alternativ i olika prisklasser från bland annat Sony och Garmin.

Actionkameror låter dig fokusera på upplevelsen
Det unika med actionkameror är att de låter dig filma i förstapersonsperspektiv – från din egen synvinkel – utan att du själv aktivt behöver hålla i kameran. Då behöver du inte oroa dig för kameran under själva upplevelsen och kan fokusera på att faktiskt
uppleva. Det skapar förstås perfekta möjligheter för dig att spela in och spara dina upplevelser på ett unikt sätt.

Fråga alltid arrangören i förväg om du får använda denna typ av utrustning under själva upplevelsen. Om du inte känner för att själv investera i utrustningen kan du höra med arrangören – ofta erbjuder de fotografering och filmning som en tilläggstjänst.

Vad brukar du göra för att maximera dina upplevelser? Är det viktigt med foton och videofilmer, eller räcker det med härliga minnen?

‹ Alla blogginlägg

Stäng popup

Äntligen ett enkelt sätt att välja
en minnesvärd och unik gåva...

Börja med att klicka på de blå länkarna för att anpassa din sökning.  


Orolig för att mottagaren inte kommer att bli nöjd?
Ingen fara, han eller hon kan lämna tillbaka presenten inom 45 dagar
eller byta den mot en annan upplevelse i hela tre år.
PLUS att ni har tre år på er att utföra upplevelsen – Marknadens bästa villkor.