Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

Takvandring ger nytt perspektiv

Sonja Sandberg är vanligtvis höjdrädd men ångrar inte att hon gick på takvandring. Det gav henne ett nytt perspektiv på staden och hon kan varmt rekommendera den till andra.

– Takvandrarna som vi gick med hade ett väldigt stort fokus på säkerhet, säger Sonja Sandberg. De berättade att det finns olika sätt att vara höjdrädd på. Jag är vanligtvis väldigt höjdrädd, men det gick bra för mig. Men allra första delen var läskig.

Sonja gick på takvandringen tillsammans med kollegorna på wecall.se.

– Vi fick höra intressanta berättelser om husen och själva vandringen var väldigt kul. Man kan säga att vi fick ett nytt perspektiv på staden.

Till vem skulle du rekommendera en takvandring?
– De som, liksom jag, är höjdrädda. Kulturintresserade och personer på gruppkonferens. Turister, eftersom det ger ett helt nytt perspektiv på staden. Och barnfamiljer! För barn skulle det kännas som en saga att gå på takhusen. Det finns ingen åldersgräns, men man måste vara 1,5 meter lång för att inte trilla ur selen.

– Varför är det en drake på taket? Kan det ha med tro att göra? Gör takvandringen så får ni veta, säger Sonja Sandberg.

– Hirschska huset är en byggnad uppförd i två etapper i kvarteret Nyttan i Stenstaden i Sundsvall. Byggnaden uppfördes 1890–91 efter den förödande Sundsvallsbranden 1888.

– Det här huset från 1891 avslutade hela takvandringen. Otrolig vacker utsikt!

Boka takvandring
Ge bort en takvandring till någon du gillar! Eller gå – precis som Sonja – med kompisar eller kollegor. Du kan gå på takvandring i både Stockholm och Sundsvall. Boka här.

Liknande upplevelser
Segwaytur
Luftballong
Spökvandring
Kajak Sightseeing

‹ Alla blogginlägg

Vi firar 15 år! – Upp till 60% rabatt!