Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

5 steg som hjälper dig att påbörja din bucket list!

Att göra en bucket list kan för många kännas som kliché snarare än något som är spännande och inspirerande. Och visst, uttrycket i sig är slitet. Men faktum är att det är ett utmärkt sätt att se dina önskningar och mål i livet ta form, och ett bra sätt för dig själv att följa upp på dem. För dig som aldrig hört ordet bucket list tidigare, så är det en lista över saker du vill hinna göra under din livstid.

Här kommer några tips på hur du kan komma igång!5850340052_3f596fbdbe_o

1. Du behöver inte uppfinna hjulet på nytt
Det är helt okej att ”stjäla” andras idéer. Det handlar inte om att hitta en egen unik idé om vad du vill åstadkomma i livet, utan snarare om vad du vill uppnå och uppleva.

2. Det behöver inte vara stort
Bara för att det ska stå på din bucket list behöver det inte vara något i stil med ”Bestig Mount Everest” eller ”Besök Machu Picchu”, det är du som sätter ribban. Det kan lika gärna vara ”Besök Linköping” eller ”Göra min egen bearnaisesås”. Huvudsaken är att det är något du vill göra, och att få ner det på pränt!

3. Hämta inspiration
Hemligheten till att ha en bra bucket list är att ständigt hämta inspiration och ta vara på det man hittar.

Står det helt still? Pröva att surfa runt bland våra roliga upplevelser, eller testa sidan bucketlist.org, där du kan dela med dig av din lista och låta andra tycka till. Ett annat socialt medie där det kryllar av roliga bilder, citat och allmän inspiration är Pinterest.com.

4. Fyll på och ändra allt eftersom
Dina ord är inte skrivna i sten. När du var 18 kanske bungyjump kändes som en självklar sak att göra någon gång i livet, men idag känns det inte alls lika kul. Stryk de saker som inte längre känns relevanta och fyll på med andra härliga saker du kommer på längs vägen. Håll listan levande!

5. Gör listan personlig
Det viktigaste med din lista är att den känns som att den representerar dig och det du vill. Du kan skriva ner den på papper eller digitalt. Du kan komplettera med en moodboard eller roliga och inspirerande videoklipp.

‹ Alla blogginlägg

Stäng popup

Äntligen ett enkelt sätt att välja
en minnesvärd och unik gåva...

Börja med att klicka på de blå länkarna för att anpassa din sökning.  


Orolig för att mottagaren inte kommer att bli nöjd?
Ingen fara, han eller hon kan lämna tillbaka presenten inom 45 dagar
eller byta den mot en annan upplevelse i hela tre år.
PLUS att ni har tre år på er att utföra upplevelsen – Marknadens bästa villkor.