Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

10 tillfällen som förtjänar en present - som du inte tänkt på!

gift
Det kan tyckas vara en självklarhet att känna till när det är passande att ge bort en present, och vi vet alla att två sådana tillfällen är födelsedagar och bröllop. Men det finns också tillfällen då en present inte är en regel, utan bara en fin gest. Det kan vara för att visa uppskattning, uppmuntran, erbjuda tröst eller som ett tack.

Nedan följer tio tillfällen du kanske inte tänkt på, där en present kan göra skillnad.

Göra slut-presenten
Din bästa vän har precis avslutat ett femårigt förhållande. Kärleken hade tynat bort och det var dags att klippa banden. Även om din vän kan verka stark innebär det en stor förändring i livet. Det här är ett ypperligt tillfälle att uppmuntra din vän med en liten present i form av någonting som kan ta bort fokus från förhållandet en liten stund.

Det är viktigt att uppmuntra modiga val i livet.

Första milen-presenten
Din kära far stormar in genom ytterdörren med knallrött ansikte och häftig andhämtning. Han har äntligen sprungit sin första mil. Han är utmattad men lycklig. Det här kan verka trivialt för omvärlden, men för honom är det en enorm prestation. Att uppmuntra de små sakerna i livet, som kan verka oviktiga för omvärlden, men som innebär personlig utveckling för just den personen, är enormt viktiga för personens självkänsla. Nästa steg för farsgubben kanske blir att testa på Free Runing tillsammans med dig?

Befordran-presenten
Oavsett om det är du eller din väninna som lyckats få manager-rollen på jobbet, så är det här en prestation som förtjänar uppmuntran och belöning. Vad vi presterar i arbetslivet påverkar hur vi mår privat eftersom jobbet är en stor del av våra liv. En liten gest som bekräftar den positiva känslan från någon man bryr sig om kan verkligen sätta guldkant på dagen. Kanske kan ni prata vidare om karriärval och framtiden tillsammans över en lunchkryssning?

Delmålspresenten
Att ha drömmar och mål i livet är viktigt. De tar oss framåt och driver oss till att välja våran väg i livet. För att kunna nå ett stort mål i livet, är det också viktigt att ha delmål. Som blivande läkare behöver du ta dig igenom elva terminer på universitetet. Varje termin är en bedrift. Som blivande kock behöver du koka makaroner innan du kan laga en nobelmiddag. Varje steg är viktigt. Här skulle en liten delmålspresent sitta fint som en knuff i rätt riktning. Det kan vara något litet, som en skön fiskpedikyr.

Starta eget-presenten
Att starta eget företag är ett stort beslut att fatta, och inte minst ett modigt sådant. Att våga släppa tryggheten för att satsa på något man verkligen brinner för kräver beslutsamhet och passion. Det kommer att kosta pengar och tid, och då är det viktigt att visa sitt stöd som vän. Ge gärna bort något som både är roligt och avslappnande, som en Broadway teater eller Stand-up middag.

Pensionspresenten
Gå i pension är något som de flesta av oss kommer att göra någon gång i livet. Det är ett nytt stadie i livet som kan vara både omtumlande och samtidigt skönt. Det kan vara en märklig känsla att inte gå till sitt arbete varje dag, och skaffa sig helt nya rutiner. Då blir det allt viktigare att skaffa sig en hobby eller ett intresse. För faktum är att det finns en massa härlig tid över till att göra roliga saker och det är det man ska fokusera på, som att gå en kurs i foto, eller varför inte testa på att få livscoaching?

Semestern är slut-presenten
Efter fyra veckors slöande i solstolen på Kreta eller i hammocken på bakgården är det tufft att sätta igång sina arbetsrutiner igen. Då är det extra viktigt att något att se fram emot! Varför inte bjuda kollegan eller din partner på en härlig biokväll?

Sluta röka-presenten
Vägen till att sluta röka börjar med att bestämma sig för att man vill sluta. Att göra det valet, trots att det kommer att bli svårt, är stort. Vissa sparar sina "cigg-pengar" på ett konto för att se hur mycket pengar de sparar på att vara rökfria, medan andra hittar på roliga saker, eller börjar träna, för att hålla tankarna på rökning borta. Oavsett hur man går tillväga, så är det ett val som ska firas. Överraska din vän med en stund tillsammans över Afternoon Tea, och drick så mycket te ni bara orkar!

Relationskrispresenten
Dörren smäller igen, vasen trillar i golvet och går i tusen bitar. Det har skrikits och sagts dumma saker som man egentligen inte menar, och dagarna efter följer en obehaglig ångest. Grattis, du har haft din första relationskris! Alla relationer har sina upp- och nedgångar, och att ha en kris är ett tecken på att din relation håller på att utvecklas. Så istället för att fortsätta bråket borde ni fira krisen med en mysig middag, och inse att inget förhållande är perfekt.

Jag tog mig igenom småbarnsåren-presenten
Småbarnsåren är en väldigt sårbar tid för en parrelation. Många skiljer sig redan innan barnet har fyllt ett år, och andra relationer är inte sig lika efteråt. Det är viktigt att inte glömma bort varandra i blöjbyten och sömnlösa nätter som kärlekspar. Som vän till en småbarnsförälder kan det vara enormt värdefullt att bara ställa upp som barnvakt ibland, eller bara fråga hur det är. Har man inte möjlighet att göra det, kan det vara väldigt uppskattat med en överraskning, gärna i form av lite ensamtid. Varför inte en skön stund på ett Spa?

‹ Alla blogginlägg

Vi firar 15 år! – Upp till 60% rabatt!