Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

Därför ska du överraska en vän!

surprise

Överraskningar är det som kan hålla lågan vid liv i ett förhållande, eller det som verkligen kan visa din uppskattning för en god vän. Oavsett anledning eller situation, så reagerar din kropp positivt på att både ge bort och få överraskningar.

Vad händer i kroppen?
Människokroppen är en fabrik fylld med känslor, hormoner och signalsubstanser. Lycka och glädje kan beskrivas som biokemiska tillstånd, eftersom vi vet att kemiska ämnen påverkar humöret. Dessutom tillverkar kroppen många av dessa ämnen helt på egen hand!

I kroppen finns vårt må-bra-hormon som du säkert hört talas om under din skolgång, nämligen endorfiner. Det är endorfinerna som åstadkommer den euforiska kick som du kan uppleva vid ett glatt tillfälle, en förälskelse eller när du äter en stor bit av din favoritchoklad. Endorfiner frigörs i kroppen med hjälp av olika händelser och stimuli som du själv kan påverka!

Det är inte en bara en klyscha att det är roligare att ge än att få. Det är också en sanning. Att vara den som ger bort en överraskning innebär inte bara att mottagaren blir glad, utan också att vi utfört en god handling som ger oss tillfredsställelse.

Fyra fakta om endorfiner:
* Skapar fysiskt välbehag och hejdar smärta. I extrema fall kan kroppen producera endorfiner som är tusen gånger starkare än morfin.
* Kan framkallas av dofter, smaker, ljud och färger.
* Stimulerar immunförsvaret.
* Skapar eufori och lyckokänslor.

Överraska bästa vännen
Det här är den personen i ditt liv som troligtvis ställt upp för dig fler gånger än du kan räkna på alla dina fingrar. Det här är personen som lyssnar på dig när du mår dåligt, och när du mår bra. Varför inte ge bästa vännen den kvalitetstiden hen förtjänar?

Överraska flickvännen
Du har hört det förut: "Kan du inte vara lite mer romantisk?" - Det kan du ju faktiskt! Överraska din flickvän med något utöver det vanliga. Vad är det sista hon skulle gissa på? Där har du din överraskning!

Överraska pojkvännen
Hur överraskar man en pojkvän som bara "köper det han behöver"? Jo, man tar ett snack med hans kompisgäng! Vad skulle de tycka var kul att få som överraskning? Här har vi ett gäng som verkligen besitter värdefull information.

Frigör dina endorfiner!
Ägna en tanke åt dina nära och kära. Vem tycker du riktigt mycket om? Hur känns det när du tänker på den personen? Vad tycker du och dina vänner om att göra? Vad har varit dina höjdpunkter i livet? Vad blir du lycklig av?

Genom att göra saker som du tycker är roliga, träffa människor som du gillar att umgås med och helt enkelt njuta av livet, kan du öka produktionen av endorfiner och leva ett långt och lyckligt liv!

‹ Alla blogginlägg

Vi firar 15 år! – Upp till 60% rabatt!