Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

10 tips vid bröllop

Nu är sommaren här, årstiden då det är extra populärt att gifta sig. Du känner säkert någon som ska gifta sig i sommar, och även om det är det första bröllopet du går på eller ett utav många så kan det vara svårt att veta hur man ska vara den allra bästa bröllopsgästen och vad man ska köpa till brudparet.

1. Kom i tid
Ja, något så enkelt som ändå kan vara så svårt för tidsoptimisten eller tidspessimisten. Kom i inte för sent på brudparets stora dag, de har det nog så stressigt. Kom lite innan men inte FÖR tidigt för det är minst lika respektlöst som att komma för sent.

2. Fota inte under ceremonin 
Om inte brudparet sagt att det är okej. Ni ska ju ägna er fulla uppmärksamhet åt dem och deras dag. Främst är det bra att tänka på om de har anlitat en fotograf, med ert fotande kan blixtarna förstöra fotografens bilder. Kolla istället om brudparet kanske har en #hashtag så kan ni ladda upp bilder på instagram efter ceremonin då fotografen ofta gått.

3. Köp något de har glädje av tillsammans
Det svåraste inför ett bröllop är att hitta en bra gåva. Om de inte sagt att de vill ha något specifikt så betyder det förmodligen inte att de behöver en ny kristallskål, de har redan det de behöver. Det kan även vara svårt att köpa saker som passar deras personliga smak. Det bästa du kan ge bort är något de får göra tillsammans som man och hustru, exempel på det är:

Se fler upplevelser här. Det finns hur många upplevelser som helst, bara fantasin sätter gränser tänk bara på vad de är för personer.

4. Övergläns inte bruden
Lämna det vita hemma, det är brudens dag att bära vitt. Tänk också på att det kanske inte är så trevligt att komma helt i svart heller.

5. Bli inte packad
Bara för att det kanske är öppen bar behöver man inte anta utmaningen att dricka upp allt. Försök att hålla dig någorlunda salongs så du inte dansar på bordet och stjäl uppmärksamheten från brudparet. Tänk dig ångesten dagen efter dessutom! Drick med den där goda vännen måtta. Annars är alltid varannan vatten en bra regel.

6. Klaga inte på maten
Bröllopsmaten är kanske inte det godaste du ätit, men det behöver du ju inte prata om. Ibland kan man dra en vit lögn, ingen behöver få veta.

7. Improvisera inte ett tal
Om du inte är en exceptionellt bra talare bör du inte improvisera ett tal. Du skulle ju knappast ställa upp i ett maraton utan träning? Det är bättre att öva och förbereda talet innan, så att det verkligen blir sådär bra som du hade tänkt dig.

8. Lägg inte beslag på brudparet
Tyvärr har du inte monopol på brudparet oavsett hur nära ni står varandra. Det kommer vara andra som vill prata med dem och önska dem all lycka på vägen, du kommer ha gott om tid att prata med dem efter så låt andra få chansen att prata med dem. Det finns ju massa andra människor att prata med.

9. Byt inte plats
De har förmodligen lagt ner mycket tid på att bestämma bordsplaceringen (om det är någon) så ändra den inte.

10. Ha roligt
Viktigast av allt är att du har roligt och är glad för brudparets skull. De har lagt ner mycket tid på att planera det här och är lyckligare än någonsin. Att du får vara med och fira deras dag och kärlek är en ära!

Att vara en bra bröllopsgäst är inte så svårt som det kanske verkar. Det kommer vara lite stelt där i början men det kommer släppa. Den överväldigande kärleken och lyckan kommer bli stort så glöm inte en näsduk.

‹ Alla blogginlägg

Vi firar 15 år! – Upp till 60% rabatt!