Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

Ge bort en gåva som aldrig samlar damm

Det konstigaste jag har fått i present var en uppstoppad fågel. Den var stor och anskrämlig, huvudet hängde och fjädrarna var ruggiga. Vad sjutton skulle jag göra med en uppstoppad fågel? Inget. Den stod där den stod och samlade damm. Damm som för övrigt inte gick att städa bort. Då jag vid tidpunkten bodde litet och inte hade möjlighet att ställa den i något förråd framgick jag helt klart som något excentrisk med ett dött djur i min lilla lägenhet.

När jag samtidigt tänker på konstiga och onödiga saker jag fått tänker jag såklart också på onödiga saker jag gett bort. Saker för dyra pengar som jag till och med VET aldrig kommer användas av den som får de. Som alla de smörknivar jag köpt till min bror varje år enbart för att jäklas. Han har ingen glädje av dem, de ligger bara där och samlar damm. Inget han kan tänka tillbaka på och minnas med glädje direkt.

Att köpa presenter är svårt, det vet vi alla. För vad ska man ge om den som ska få paketet inte ens vet vad den önskar sig? Pengar känns ju så opersonligt att ge, för vad köper man för det i slutänden? Jo, oftast något man egentligen inte behöver.

Varför ska vi egentligen göra det så himla svårt för oss själva? Det är ju inte så svårt egentligen, vi känner ju personen. Oftast mycket väl. Och ändå får vi för oss att vi inte vet vad vi ska ge till en förälder, partner eller vän. Vi vet ju så väl vad det är dom gillar, vad det är dom alltid pratar om, sånt dom skulle vilja göra, deras intressen.

En galet motorintresserad pojkvän till exempel, som bara drömmer om att trycka gasen i botten på ett riktigt vrålåk. Ge honom den upplevelsen då, låt honom köra en ferrari eller lamborghini. Eller lilla mamma som alltid är så stressad och förtjänar en avkopplande helkroppsmassage. Och farmor och farfar eller mormor och morfar, vad ger man dom? Skippa flanellskjortan till farfar och bjud på en härliga teater och middag istället. Varför inte låta den modeintresserade syrran vara modell för en dag.

Det finns så mycket härliga upplevelser vi kan ge våra nära och kära om vi bara tänker till lite. Så skippa badankor och smörknivar och ge bort något som aldrig samlar damm istället.

‹ Alla blogginlägg

Vi firar 15 år! – Upp till 60% rabatt!