Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

Att göra på dejten – Upplevelse.com har stämt av bästa aktiviteterna för en lyckad dejt

OBS! Glöm inte bort att delta i vår tävling! Just nu kan du vinna presentkort laddade med 1500 kr, 500 kr respektive 200 kr som du kan lösa in mot fina upplevelser. Varför inte en som passar till just dejten? För att delta och för att se fullständiga tävlingsinstruktioner, följ denna länk.

***

Pirret i kroppen är olidligt... dejt imorgon! Tjejen/killen som du ska träffa är skitsnygg, dina ben blir till spaghetti av bara åsynen. Du får bara inte slarva bort det här! Du måste sätta tonen direkt och ge ett bra intryck, ett intryck som är personligt, unikt, spännande, intresserande och romantiskt på samma gång. Att bli en i mängden är livsfarligt och inget som rekommenderas om du vill visa dig från din bästa sida och verkligen tala om att du är bäst för honom/henne.

Dejtens aktivitet är A och O. Vad ska man göra? Det är inte superenkelt att "hosta upp" en alldeles lysande idé som kännetecknas av originalitet och sprudlande spänning likt tidigare nämnda adjektiv. Den klassiska fikan eller lunchen må vara en helt OK start, men det ger inget direkt unikt intryck och det håller definitivt inte i längden. Din partner kan t.o.m. få för sig att hen inte betyder tillräckligt mycket för att du ska orka anstränga dig för att hitta på något speciellt för honom/henne – något som verkligen visar att du tycker att hen är speciell – fastän det i själva verket inte alls är så från din sida.

Dejtande par som dricker vin

För att räta ut vägen till lycklig kärlek och skärma av alla förrädiska bakgator till den olyckliga kärlekens avgrund, har Upplevelse.com rådfrågat en jury bestående av – tja, vad ska vi kalla det? – en duo med olika åldrar, intressen och bakgrund. Allt för att få svar på denna besynnerligt viktiga fråga: Vilken upplevelse/aktivitet passar bäst för dejten? Förhoppningsvis hittar du svaret här för just din specifika situation samt mycket inspiration inför just din dejt!

Vår jury består av (klicka på respektive skribents namn för att komma direkt till dennes text):

* Jeanette Ståhl – en 48-årig och, enligt hennes egen utsago, halvnormal kvinna som bloggar om "allt som är vackert" och har en passion för livet och alla dess prövningar och framgångar. Vardagen, människor, familjen, kläder, böcker, konst... mycket är det som får plats i hennes bloggs genre, och nu har alltså turen kommit till passande dejtingaktiviteter – något som synnerligen är och kan leda fram till något vackert!

* Josabeth Sahlénius – driver "En bitter blondins blogg", även om hon själv egentligen inte är särskilt bitter. Hollywood-kändisar, skvaller, bröllopsbestyr, skönhetsprodukter, smink och mycket mer präglar innehållet i hennes skrifter och du kan också höra henne kändisskvallra varje tisdagsmorgon vid 07.30 hos Mix Megapols morgongäng (107,3). I detta sammanhang tillför hon en skön mix till temat för dagen som alltså är "Vilken upplevelse/aktivitet passar bäst för dejten?".

Jeanette Ståhl

Förstå mig rätt nu! Jag skulle absolut inte starta upp mitt nya liv som ensamstående och en mogen kvinna på 48 år med att träffa tre (3) män samtidigt utan jag skulle välja tre olika sätt att umgås på och få en härlig upplevelse.

Om jag fick välja upplevelser helt fritt, skulle jag kunna tänka mig att gå på en första dejt och testa en kaffeprovning. Då jag inte dricker alkohol men älskar kaffe, skulle det vara ett självklart alternativ. Eftersom jag är lite blyg innan jag hunnit lära känna människor, och speciellt dem av det motsatta könet, skulle det här vara det optimala för mig. I grupp och under 90 minuter kommer vi att få lära oss massor om kaffebönan, testa ursprungskaffe och få tips om hur vi bäst avnjuter en god kopp kaffe. Då hinner man prata lite lagom mycket och inga pinsamma stunder uppstår. Eller jo, det skulle förstås bli ett problem om det är en teälskare som jag bjudit med mig. Men det får väl kollas upp innan!

På den andra träffen, med samma man förhoppningsvis, skulle den snygga klänningen åka på och ett par skor som passar bra att dansa i. Det är alltid mysigt och sensuellt att få röra vid varandra, och att komma nära helt oskyldigt i en salsa eller zumba. Det blir nog många glada skratt då stegen ska tränas in och så ser man ju om man är samspelta samtidigt som kroppen fylls av känslor, värme och rytm från musik med fart i. Härligt att få svänga runt i någons famn!

Avslutningsvis, och då är vi ett par och vackra känslor har uppstått, vore helkroppsmassage för två en mysig och avslappnande upplevelse som jag skulle boka direkt. Tänk att ligga sida vid sida och ändå känna fokus på sin egen kropp, då den masseras efter ditt eget behov. Att få se men inte röra är spännande och i en lugn och rofylld miljö så kan man passa på att bedyra sina känslor till varandra och bara njuta av att blodcirkulationen går igång från topp till tå. Romantiskt... och efter det blir det nog ingen fika på caféet utan snarare bråttom hemåt!

Josabeth Sahlénius

Att äta middag i mörker hörde jag talas om när jag var i Paris. Där finns restaurangen Dans le Noir som är helt och hållet becksvart. Alla som arbetar där är blinda och upplevelsen blir alltså att vi som seende blir de handikappade eftersom vi hamnar i "deras värld" (och våld) så att säga. Spännande men läskigt – jag hade nog faktiskt fått panik kan jag erkänna. Man kan ju inte ens gå på toaletten själv!

Nu, eller sedan 2004 faktiskt, finns en sådan restaurang i Sverige. Där ingår middag och konsert av bandet Synliga, som de ironiskt nog kallar sig. Kanske något ovanligt att testa på en första dejt för den modige... Hur blir en dejt där man inte kan se varandra under en hel middag? "Du ser – ehm, jag menar, låter – bra ut". Rätt intressant faktiskt. Och för att inte tala om toalettbesöken... Då ledsagar dock din servitör dig till toaletten. Den servitör som har hand om det bord som du sitter vid berättar sitt namn och så fort du behöver hjälp eller vill fråga något ropar du servitörens namn och så får du den hjälp du behöver.

Fast, om jag känner mig själv rätt skulle jag nog hellre valt någon form av provning istället. Det finns en massa olika; ölprovning, vinprovning, cognacprovning, vodkaprovning, grappaprovning, chokladprovning, teprovning, olivoljeprovning m.fl. Jag tror att champagneprovning hade blivit mitt val. Lagom lyxigt och bubbligt för att man ska bli på gott humör och ha en kul dejt!

Vill du däremot imponera rejält på din dejt (och har en tjock plånbok) finns det en upplevelse som smäller högre än alla andra  enligt min man i alla fall  nämligen flyga helikopter. Man får alltså köra helikoptern själv, med en instruktör, i 30 minuter. Hovra och åka framåt, bakåt, i sidled, m.m. Att ratta en helikopter är tydligen en dröm för många (män). Och kanske något som får dem på humör för lite dyr champagne sedan (hehe!). Det bästa av två världar!

En lyckad dejt?

Upplevelse.com tackar båda skribenterna för deras bidrag och hoppas att de även kunnat hjälpa er läsare på traven mot en riktigt sprudlande dejt. Lycka till!

Läs även: 10 enkla saker som gör din partner lyckligare

‹ Alla blogginlägg

Stäng popup

Äntligen ett enkelt sätt att välja
en minnesvärd och unik gåva...

Börja med att klicka på de blå länkarna för att anpassa din sökning.  


Orolig för att mottagaren inte kommer att bli nöjd?
Ingen fara, han eller hon kan lämna tillbaka presenten inom 45 dagar
eller byta den mot en annan upplevelse i hela tre år.
PLUS att ni har tre år på er att utföra upplevelsen – Marknadens bästa villkor.