Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

Mors dag – hitta världens bästa Mors dag-present till mamma!

Söndag den 26 maj firar vi åter Mors dag. Liksom Alla hjärtans dag präglas av kärlek, innebär Mors dag också ett dygn i kärlekens tecken men här koncentrerat till alla fantastiska mödrar som vandrar på vår jord. Kärlek, respekt och omtanke är såklart tre centrala delar i det som utgör basen för lycka, men att uppvakta sin mamma med något lite extra, t.ex. en present av något slag, förgyller dagen och ger guldkant till tillvaron. Det lilla extra, helt enkelt!

Att välja Mors dag-present kan dock vara klurigt, det vet vi alla. Mamma skulle förmodligen säga "åh, tusen tack, älskling!" oavsett vad du ger till henne och oavsett om hon verkligen tycker om det hon får, men inte är en sådan (eventuellt falsk) lycka och bekräftelse det som vi strävar efter? Naturligtvis inte, det är inte oss det handlar om, utan det handlar om att uppvakta och göra mamma så Mors dag-glad som möjligt.

Uppvakta din mamma på Mors dag!

Vad kan man då ge till sin älskade mor på Mors dag? Som ovan sagt, det är svårt att välja. Men om vi tar ett första steg mot en underbar Mors dag-present, kan vi börja med att slå fast att människor idag föredrar upplevelsepresenter före traditionella föremål som t.ex. blommor och/eller choklad. När din mamma tar emot din gåva, är det förmodligen själva gesten av uppskattning som hon värdesätter mest. Upplevelsen alltså. Om själva "föremålet" då också är en upplevelse som hon kanske dessutom kan uppleva tillsammans med dig, slår man två flugor i en smäll. Att mamma inte heller förväntar sig en upplevelsepresent (trenden till trots, så är min uppfattning att traditionella presenter fortfarande är standard på många håll och det som "förväntas") på Mors dag gör det hela ännu bättre och visar på att du verkligen brytt dig, ansträngt dig och tänkt till.

År 2013 är det upplevelsepresenter som gäller!

Okej, kategorin är kartlagd: upplevelsepresenter! Då fattas bara att välja vilken upplevelsepresent som man ska ge bort i Mors dag-present. Och det är minst sagt en lika svår fråga att besvara. Nedan ges dock några spännande förslag som också, om de själva inte lockar dig eller din mamma, kan sätta igång tankeverksamheten och trampa upp en stig till en riktig kanonpresent till mamma på Mors dag.

* Middag för två – åh, den är klassisk! Men ack så uppskattad. Här får mamma spendera kvalitetstid med dig, d.v.s. det och den som hon värdesätter mest i livet. En riktigt härlig Mors dag-present till mamma!

* Personal Shopping – låt mamma uppgradera sig stilmässigt och använda kläderna som ett redskap för att bli så vacker som möjligt. När man blir äldre är det lätt att man klär sig traditionellt "gammalt" och kanske inte heller känner självförtroende (p.g.a. en kropp som inte längre är en ungdoms) att våga prova olika stilar för att se vad som passar bäst. Låt då mamma få en personal shopper i Mors dag-present som under en dag ger stilrådgivning och hjälper henne att hitta kläder som klär henne som handen i handsken.

* Cupcakes för två – en mycket billig och prisvärd Mors dag-present (just nu 145 kr för två personer) som dock har stort värde i sig. Liksom när det gällde middagen för två, får du och mamma här spendera kvalitetstid med varandra samtidigt som ni avnjuter härliga cupcakes över en fika. Som sagt, mer än omtanke och umgänge krävs inte för att mamma ska vara nöjd, men att krydda det med något extra kommer för alltid att medföra evig tacksamhet.

Mer förslag på bra Mors dag-presenter finns att se om du klickar på länken här intill. Lycka till!

Glad mamma tackar dotter för Mors dag-present

‹ Alla blogginlägg

Vi firar 15 år! – Upp till 60% rabatt!