Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

Superbra presenter till barn

Barn tackar sällan nej till en rolig leksak eller pryl. Men tänk istället på hur lite barn gillar att sitta still, följa regler... och det där om att inte kladda ner sig är bara att glömma som förälder. Ett traditionellt kalas i all ära men förbered istället en överraskning och ge bort en upplevelse i present.  Barn är alltid frågvisa och undrar såklart vad som kan tänkas hända framöver. Ge små ledtrådar, låt dem finna undangömda lappar med ledtrådar eller säg vad det huvudsakligen handlar om. Ett äventyr är sällan något ens barn kommer att glömma. De kan dels få glädje av det för stunden men också se tillbaka på det som ett ljust minne från sin barndom. Här kommer några tips!

Snurra runt i en boll! 

Zorbing är en utmärkt present även för barn!

Vi har nog alla funderat någon gång på hur det är att vara inuti i en gigantisk uppblåsbar boll som rullar nedför en sluttning. Nu har du chansen att ta reda på det! Här råder ingen åldergräns, bara en stor portion mod. Kryp in i zorbingbollen, spänn fast dig och låt dig sedan knuffas iväg. Bollen studsar och rullar fritt med dig inuti. Låt himmel, vatten, land och sol bli ett med varandra. En häftig upplevelse med andra ord! Bollen, eller zorben som den kallas, är ca tre meter i diameter och består av två lager. I den inre bollen sitter du fastspänd i selar och den yttre bollen är till för skydda dig. Släpp alla hämningar, tappa kontrollen helt och skratta ikapp då det är dags att rulla fram i backarna.

Låt kastruller bytas ut mot en riktig trumma!

Barn som spelar djembe

Att banka och smälla till så att det låter högt är varje barns dröm. Gärna genom att dra fram kastruller och dess lock så att det låter hela vägen upp till månen. För att få ut musiken ur detta härliga intresse kan det alltid vara kul att få spela trummor ihop. Djembe är en mindre trumma som alla kan slå på för att få ut fantastiska afrikanska rytmer. Detta passar såväl liten som stor. Du slipper sitta still och får på ett enkelt sätt lära dig att spela djembe. Det spelar ingen roll om man är nybörjare eller erfaren utan det viktiga är att finna harmoni och att få uppleva spelglädje med andra. Inledningsvis kommer en kursledare be alla att sätta sig i en ring så att man kan se på varandra då man spelar. Sedan går kursledaren igenom rytmer och tekniker för att finna känslan i musiken och sedan får du spela några traditionella djemberytmer.

För de något större barnen kan hästryggen vara rolig!

En glad tjej på hästryggen

Vad sägs om att avnjuta natursköna miljöer under en turridning och uppleva en fantastisk upplevelse på hästryggen? Alla som är tio år och uppåt kan få vara med om en heldag på hästryggen. Här går det att anpassa turen efter riderfarenhet och önskemål om tempo, gångart och längd på turen. Upplevelsen inleds med en samling på gården där ryttare och hästar får hälsa på varandra. Du får sedan dela med dig av vilka tidigare erfarenheter du har av ridning, vilka förväntningar du har på din tur med oss och om du har några andra önskemål. Du bestämmer vilken häst du vill ha och om du vill rida på mycket stigar, träna tölt eller lära dig att galoppera. Utifrån det bestämmer vi sedan vilken runda vi ska ta, vilka hästar som ska med och vilka tempon som ska ridas. Under dagen kommer en erfaren instruktör och välskolade familjehästar finnas tillgängliga och utrustning samt fika ingår i turen.

För fler fina tips, besök Upplevelse.com!

‹ Alla blogginlägg

Vi firar 15 år! – Upp till 60% rabatt!