Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

Vägen till en ny kärleksrelation

Idag ger Heléne och Tord på LoveLab.se dejtingtips åt singlar! Läs nedan och begrunda.

Längtan och lusten att gå in i en ny och härlig kärleksrelation bubblar förväntansfullt i oss, kanske också lite extra mycket nu på våren, samtidigt som vi kanske har erfarenheter av att det är lite knepigare att vara i en relation än vad som borde vara fallet. Om det bara handlade om ens egen beslutsamhet och vilja vore det enklare, men erfarenheterna visar att vi påverkas känslomässigt på ibland helt oönskade sätt när vi blir förälskade. Vi kan vara för "på" eller för lite "på", välja en person som vi faller för men passar oss illa, göra eller säga outgrundligt konstiga saker, hitta irriterande fel hos partnern och allt möjligt annat lustigt eller mindre lustigt.

Vi är ofta fångar i gamla mönster från när vi växte upp och vi upprepar dessa i mötet med en ny partner när förälskelsen drabbar oss. För det är just i förälskelsefasen som dessa gamla mönster spökar som mest för oss och oftast, utan att vi ens är medvetna om det, kan det slå ut i full blomning. Det kallas anknytningsmönster och kan vara bra att känna till om vi vill få bästa möjliga förutsättningar att överleva förälskelsen med både lust och glädje. Mönstren styr mycket av våra beteenden men också vilken typ av person vi faller för.

Snart är det din tur att åter svepas med av kärlekens orkan!

Några av våra vanligaste råd till dejtande singlar är att titta sig själv i spegeln och ärligt fundera på hur ens egna mönster ser ut från tidigare relationer. Var ligger mina fallgropar som gjorde att det inte funkade som jag ville? Hur skulle jag beskriva mig själv som partner och skulle jag vilja vara ihop med mig själv? Sug på den!

Sedan brukar vi rekommendera att förtydliga för sig själv vad det är man söker. Vad är viktiga egenskaper som kännetecknar en partner som jag skulle vilja ha och trivas med? Om jag själv skapar mig en tydlig bild av min önskan blir det lättare att hitta det jag söker – att välja inifrån istället för att bara "bara" bli vald. Att vara ärlig och öppen från början om både dig själv och dina behov kan vara utmanande och sårbart vid första tanken, men du lägger samtidigt grunden för en ärlig och stark relation direkt från start. Och det är lättare att bygga från början än komma igång senare när mönstren redan har satt sig ("varför har du inte sagt det här tidigare?", o.s.v...). På köpet får du också ett test på om den andre är redo att möta dig som du vill och behöver bli bemött.

Våga vara modig genom att ta ansvar för dina behov och förhoppningsvis får du en härlig vårstart med förälskandet! 

Ett nykärt och lyckligt par!

‹ Alla blogginlägg

Stäng popup

Äntligen ett enkelt sätt att välja
en minnesvärd och unik gåva...

Börja med att klicka på de blå länkarna för att anpassa din sökning.  


Orolig för att mottagaren inte kommer att bli nöjd?
Ingen fara, han eller hon kan lämna tillbaka presenten inom 45 dagar
eller byta den mot en annan upplevelse i hela tre år.
PLUS att ni har tre år på er att utföra upplevelsen – Marknadens bästa villkor.