Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

Upplevelser beror på stämning och omgivning

Varför är vissa saker ibland roligare att göra vid ett särskilt tillfälle? Givetvis handlar det om din omgivning och den stämning som råder. Att sluka en burk öl helt ensam på en busshållplats är exempelvis inte direkt samma sak som att ta en kall bira tillsammans med gott sällskap i bastun. Eller har jag fel?

Nyhetsvärdet i detta må vara noll men faktumet är icke desto mindre tänkvärt. Om du vill optimera en upplevelse, för dig själv eller för någon annan eller för båda två tillsammans, gäller det att inte bara pricka in den bästa aktiviteten utan även ta hänsyn till andra faktorer. Årstid, tid på dygnet, väder och vind har alla betydelse för helhetsintrycket. En på förhand fantastisk upplevelse kan bli rena pannkakan om de yttre kriterierna inte uppfylls, medan en synnerligen simpel aktivitet kan bringa massor av tillfredsställelse om externa pusselbitar faller på plats.

Låt oss ta några exempel från vårt eget sortiment:

* Sälsafari i Stockholm under en regnig och blåsig dag kontra sälsafari ackompanjerat av strålande solsken och vackert väder. Valet är ju självklart!

* Whiskyprovning i Malmö, ölprovning i Stockholm, vinprovning i Göteborg eller någon annan av våra dryckesupplevelser som äger rum i en "steril" lokal med kalla lysrör, eller nämnda dryckesupplevelser i en autentisk vin-/öl-/whiskykällarmiljö. Vilket alternativ röstar magkänslan på?

* Spabehandling i Stockholm med dånande rusningstrafik just utanför fönstret jämfört med spabehandling i en fullkomligt avslappnande miljö.

* Hamam Oriental-behandling just innan solsemestern kontra samma behandling just efter solsemestern. Jag själv gjorde faktiskt en gång misstaget att boka in mig och min flickvän på en kroppsskrubbning, snarlik denna Hamam Oriental-behandling, just i slutet av vår vistelse i Spanien. Resultatet blev att mycket av solbrännan försvann redan innan vi nådde kalla Sverige. Jag kan meddela att jag inte stod särskilt högt i kurs under de följande timmarna...

Denna princip gäller naturligtvis inte enbart inför val och planering av våra upplevelser, utan rätt "tajming" är livsviktigt i många moment, såväl i vardagen som till fest, för att uppnå bästa möjliga resultat. Det är egentligen ett ganska enkelt sätt att, med mycket små medel, höja upplevelsens värde och i förlängningen ditt eget värde (d.v.s. om du ger upplevelsen till någon annan alternativt upplever den tillsammans med personen i fråga). Tänk på det!

Öl på parkbänk kontra öl i bastu

‹ Alla blogginlägg

Vi firar 15 år! – Upp till 60% rabatt!