Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

Snowkite – en perfekt aktivitet i vinter i Stockholm och Åre

Den svenska vintern är i allmänhet sträng. Vårt klimat hindrar oss från att göra saker vi vill, antingen tack vare själva vädrets makter eller dess psykiska påverkan på oss. Vi stänger in oss och inväntar bättre tider. En längtan efter vår och sommar finns hos de flesta när kylan biter i kinderna. Men måste det vara så?

Nej, det måste naturligtvis inte vara så. För det första kan vi själva ändra vårt sätt att tänka och se på saker. Istället för att bara se hinder, mörker och kyla, kan vi välja att ta vara på de härligheter som en svensk vinter faktiskt kan erbjuda. Skulle vi uppskatta våren och sommaren om inte vintern fanns? Ja, det tror jag absolut, men förmodligen inte lika mycket, så vi kanske delvis ska vara tacksamma över att vi har ett så pass varierande klimat.

För det andra, utöver en ändring av vår inställning till vintern, finns det faktiskt aktiviteter som bara kan göras under vinterhalvåret. Populära aktiviteter som skid- och skoteråkning, ishockey (utomhus) m.m. hade varit en omöjlighet utan snö och is.

Har du hört talas om snowkite? Om inte, tycker jag att du ska ta en titt på detta videoklipp från YouTube. Ser det inte otroligt härligt ut? Vilken frihetskänsla att, likt en fågel, bli buren av luften och flyga med snowboard eller skidor på. Magiskt!

Upplevelse.com erbjuder en fullvärdig snowkite-upplevelse som för närvarande finns tillgänglig i Stockholm och Åre. Att du kunde ”snökajta” i Åre var ganska väntat, men att du även kan göra det i Stockholm var väl desto mer överraskande, eller?

Du väljer själv hur mycket du vill hoppa och hur högt du vill flyga, hög svårighetsgrad är alltså inte obligatorisk. Att bara njuta och sväva fram längs marken är fullt tillåtet, vilket gör detta till en upplevelse utöver det vanliga samtidigt som alla kan uppskatta den.

Snowkite-upplevelsen inleds med en kortare introduktion för allt sedan ska kunna utföras på ett säkert sätt. Det sägs att en kanadensisk kille, som inte lyssnat tillräckligt bra på instruktören, togs av vinden och flög från kust till kust... Nej, självklart skämtar jag! Något sådant kommer aldrig att ske, aldrig, men min poäng är att du bör ta till dig instruktionerna för att snabbt lära dig grunderna och på så sätt kunna få ut mer av upplevelsen, och alltså inte för att du annars kan slitas iväg 500 mil enkel väg. För säkerhets skull, om du känner oro för eller har några frågor om detta, kontakta oss på support@upplevelse.com.

Adrenalinkickar utlovas och bli inte förvånad om du hittat en ny hobby. Många har fängslats av snowkitens kittlande frihetskänsla som även tillåter dig att samtidigt njuta av och uppleva fantastiska omgivningar då upplevelsen anordnas i ett flertal länder med olika landskapsmiljöer. Kanske är en snowkite-utomlandsresa din verklighet inom en snar framtid?

Ta ett första steg och börja hos oss här!

Makalös snowkite-upplevelse

‹ Alla blogginlägg

Vi firar 15 år! – Upp till 60% rabatt!