Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

Zorbing – en farlig eller ofarlig upplevelse?

Jag vågar anta att vi är många som uppmärksammat och sett videoklippet av zorbing-olyckan som skedde i Ryssland för inte alltför länge sedan (klicka på denna länk för att se videoklippet via YouTube). Sammanfattningsvis, efter en relativt ofarlig start (nåja, åtminstone så ofarlig en start kan bli från toppen av en lång backe med en ravin strax till vänster) viker zorben av åt vänster och störtar okontrollerat nedför berget. Bruten nacken och sedermera döden blev konsekvensen för den stackars ryssen.

Hos upplevelse.com erbjuds du möjligheten att testa just zorbing. Fastän våra säkerhetsrutiner redan från start är mycket minutiösa, tar vi denna olycka på fullt allvar och beklagar sorgen för de inblandade. Vi förstår också följden av dessa nyheter, det är fullt naturligt att bli lite orolig efter att ha sett något så fruktansvärt utspela sig, och att boka in en egen zorbing-upplevelse kanske inte ligger närmast till hands.

Men om sanningen ska fram är zorbing en helt ofarlig aktivitet. Till exempel, genom att åka bil utsätter du dig för en mångdubbelt högre risk att skada dig. För att reda ut detta en gång för alla kontaktade vi arrangören för våra zorbing-upplevelser, som här företräddes av Casbàr Anderson, och han kommenterade zorbing enligt följande:

”Zorbing är inte farligt men är det okunniga människor som arrangerar så är det mesta farligt som sådana personer involverar sig i”.

Vad är då okunnighet när det kommer till att arrangera zorbing? Anderson ger oss svaret igen:

”Man rullar inte en zorb i en så lång backe. Sedan var ju platsen, där zorben var tänkt att stanna, sluttande till vänster ner mot ravinen. De vallar som fanns var alldeles för låga med tanke på zorbens diameter, och med den farten så kan nog de flesta inse att den studsar över allt som är lägre än radien på zorben”.

Att ryssarna begick en rad misstag går alltså inte att missa. Men hur kan den zorbing som förmedlas via upplevelse.com vara mindre riskabel?

”Där vi rullar finns en äng som är större än sträckan som zorben kan rulla. Vi har olika höjd på backen beroende på de åkandes önskemål om fart. Men platsen tillåter inga farliga rullningar då det inte är möjligt hur klantig man än skulle kunna vara”, fortsätter Anderson.

Och ja, Casbàr Anderson har rätt. Om du tar en titt på detta videoklipp, som Anderson själv hänvisade till när det gäller zorbing-upplevelsen, drar du lätt slutsatsen att den zorbing som levereras via upplevelse.com skiljer sig markant ur säkerhetssynpunkt jämfört med katastrofen i Ryssland.

På upplevelse.com hoppas vi att vi nu har undanröjt alla tvivel om zorbing-upplevelsens säkerhet. Vidare kan vi förhoppningsvis ha inspirerat dig, både du som tidigare tvekat och du som aldrig tidigare hört talas om denna bokstavligt talat omtumlande upplevelse, till att själv testa zorbing. Vi finns här för er! Genom att följa denna länk kommer du direkt till sidan för bokning.

Slutligen, det är inte av en slump som zorbing är en av de hetaste upplevelserna i branschen!

Zorbing är en utmärkt present även för barn!

‹ Alla blogginlägg

Black Wekend - REA!
Stäng popup

Äntligen ett enkelt sätt att välja
en minnesvärd och unik gåva...

Börja med att klicka på de blå länkarna för att anpassa din sökning.  


Orolig för att mottagaren inte kommer att bli nöjd?
Ingen fara, han eller hon kan lämna tillbaka presenten inom 45 dagar
eller byta den mot en annan upplevelse i hela tre år.
PLUS att ni har tre år på er att utföra upplevelsen – Marknadens bästa villkor.