Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

Läskig spökvandring i Gamla Stan

‘Plötsligt kände hon en hand på sin axel. Det var farfar! Hon kände igen honom från det bruna fotografiet över byrån hemma. Det var då det slog henne - hon hade ju aldrig träffat sin farfar! Han var död och begraven många år innan hon föddes. Och farfar väste åt henne:

 

- Ge dig iväg härifrån! Du har kommit för tidigt: Det är mitt i natten och du har hamnat i de dödas julotta. Ge dig iväg innan de andra känner lukten av levande kött, annars kommer de att slita dig i stycken. Gå ut härifrån, vad du gör så vänd dig inte om, när du kommer till dörren så slänger du kappan bakom dig och spring!

 

Kvinnan kunde knapp röra sig av fasa, men hon gick mot dörren. När hon hörde de hasande ljuden bakom sig kunde hon inte låta bli att vända sig om och då såg hon dem. De döda med sina tomma svarta ögonhålor och de grinande käftarna. Hon skrek, kastade sig mot dörren, kastade kappan bakom sig och hörde hur den slets i stycken.’

(Utdrag ur den traditionella svenska sägnen De Dödas Julotta)

 

Spöken har länge varit något som fascinerat oss människor. Vi tycker om att utforska det okända och det som vi egentligen inte har någon aning om. På Upplevelse.com kan du beställa två upplevelser som verkligen kommer utveckla ditt intresse ytterligare.

Om vår Spökvandring i Gamla Stan

På denna spökvandring kommer du få besöka gränder, ruskiga adresser, hemsökta källare, mörka bakgator och andra ställen där du normalt inte bör befinna dig efter att mörkrets inbrott. Du kommer få en guidad tur om det förflutna av två av största städer – Stockholm och Malmö. Genom att besöka kända, men samtidigt kusliga, platser kommer du få en inblick i vårt lands förflutna när det gäller mord, mystiska försvinnande och andra, hemska myter. Du kommer dessutom bjudas på en rejäl dos av tron på övernaturlighet i det gamla Stockholm och Malmö.

Om du har aptiten kvar efter denna kusliga vandring kan du komplettera din rundtur med en god middag där du i lugn och ro kan tänka på allt du fått berättat för dig. Kommer du någonsin våga vara ute mitt i natten igen?

Priset för spökvandringen med middag är 595 kr/person. För spökvandring utan middag blir priset 195 kr/person.

Även om sommaren börjar lämna oss, och detta fort, är den allra bästa tidpunkten för en spökvandring nu (och ett tag framöver). Detta då det fortfarande är relativt varmt ute (det kan vara bra att ta med sig en tjock tröja) samtidigt som mörkret börjar omsluta oss allt tidigare. Alltså en perfekt tid för en läskig spökvandring.

Så om du tror att du vågar delta i denna kusliga rundtur i vår historia tveka inte att boka denna upplevelse. Vi garanterar att ditt hår verkligen kommer resa sig i nacken.

‹ Alla blogginlägg

Vi firar 15 år! – Upp till 60% rabatt!