Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

Vad gör du för att uppnå lycka?

Vad gör du för att uppnå lycka? Det är en av de frågorna som yogaläraren Malin Sandell svarar på.

Vad är lycka för dig?
Lycka för mig är frihet. Med frihet menar jag att känna sig fri i ALLA situationer. När det känns lugnt och stilla. När det känns rörigt/kaotiskt. Att känna sig fri att vara den man verkligen är och att få leva ut sina behov, drömmar, kraftfullhet och fulla potential. I det ligger också att inte döma eller värdera. Ingen känsla är rätt eller fel. Tänk vilken frihet att få vara glad och skratta precis NÄR du vill. Eller arg och uppleva det fullt ut. Eller känna sorg och FÅ storgråta. FREEDOM och lycka. Kontakt och tillit till sitt inre. Där finns den sanna, varaktiga lyckan.

Vad gör du för att uppnå lycka?
Jag tar hand om mig själv, lyssnar på mina behov och kroppens behov. Jag följer energin, det som känns lätt och inspirerande är det som är "rätt" och sant för mig och det kommer också att ge mig lycka/frihet. Jag ser också till att öppna upp för nya möjligheter och frågar ofta rakt ut: Vilka är de oändliga möjligheterna idag? I den här stunden/situationen? Vad mer är möjligt? GIVE IT TO ME! Jag är här för att uppleva, inte överleva... :)

Vad gör du för att göra andra lyckliga?
Jag är mig själv och hoppas att det inspirerar andra till att också VARA SIG SJÄLVA och leva sitt eget liv och inte andras. Jag ger dem som ber om det konkreta verktyg, metoder och råd om hur de kan göra för att hitta sig själva och följa den inneboende energin/följa sina innersta drömmar. Jag ger och ger och ger så länge människor ber om det. I mitt privatliv gör jag mitt bästa för att vara lyhörd och ge av min tid, kärlek, uppmuntran, omtanke, tillit. Jag ger också gärna små presenter, lappar, upplevelser som jag vet att de uppskattar.

Kan man bli lycklig av presenter?
Man kan bli glad av presenter och känna kärlek, tacksamhet och "lyckokänsla". Men det är bara en glimt av den varaktiga, verkliga lyckan. Du får en present. Tack. "Lycka" i 5 min, 1 timma eller kanske en vecka. Och sen då? Sen är risken att du vill ha mer, och mer och mer, och då kan du inte uppskatta det du har... Viktigt är att vara närvarande, fri och därmed lycklig i varje situation, när du får present, när du ger bort någonting till en annan,  när du förlorar, när du vinner, när det är det är ljust, när det är grått... Varje moment har sin tjusning - det gäller att se det och leva med det.

Vilken present skulle göra dig ännu lyckligare?
Just i den här stunden skulle jag uppskatta ett yogaretreat på Bali eller i Borneo :) Tid för utveckling, vila, insikter, upplevelser och näringsrik och god mat. Helst tillsammans med min sambo. Det hade också varit en stor vinst att få publicera en bok och jobba med ungdomar och deras självkänsla på skolor bland annat.

Har du någon gång läst en bok om hur du blir lyckligare?
Många. De flesta har gett mig insikter och visdomspärlor som följer med mig i livet.

Är det någon bok du rekommenderar för att bli lyckligare?
Jag kan rekommendera böcker som hjälper dig att bli mer MEDVETEN. Medvetenhet är vägen till varaktig lycka, enligt mig. Boktips:  Nionde insikten, Happy Yoga, Resan, Helande Händer, Finn din livsuppgift, Dela din gåva med världen, Attraktionslagen mfl mfl.

Vilken är din lyckligaste upplevelse?
Min lyckligaste upplevelse är när jag och min man utvecklas i vår relation till varandra och därmed i oss själva. Det är FRIHET för mig. Att vi kan vara 100% ärliga med varandra, att vi kan vara tillåtande, stöttande och känna tillit och visa vår kärlek varje dag genom ord och handling. Jag är så innerligt tacksam för att jag har träffat honom och när jag tänker på honom och på oss känner jag överväldigande glädje, kärlek, värme, tacksamhet.

Vill du läsa mer om Malin Sandell och se fler tips, kolla in hennes blogg här.

‹ Alla blogginlägg

Black Wekend - REA!
Stäng popup

Äntligen ett enkelt sätt att välja
en minnesvärd och unik gåva...

Börja med att klicka på de blå länkarna för att anpassa din sökning.  


Orolig för att mottagaren inte kommer att bli nöjd?
Ingen fara, han eller hon kan lämna tillbaka presenten inom 45 dagar
eller byta den mot en annan upplevelse i hela tre år.
PLUS att ni har tre år på er att utföra upplevelsen – Marknadens bästa villkor.