Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

Vad är hälsa för dig?

Dagens gästbloggare presenterar sig

Mitt namn är Jessica Westergård. Fick en härlig förfrågan om att göra ett gästinlägg här på upplevelse.com då det är temavecka i hälsans tecken.

I vanliga fall bedriver jag bla hälsobloggen  www.wegard.shapemeup.se

Jag har i princip i hela mitt liv utövat idrott på elitnivå. Först 8 år som utförsåkare och därefter 2 år som fitnesstjej, så att om jag skulle börja arbeta inom hälsa fanns det ingen tvekan om.

Då kroppen tog stryk efter elitskidåkningen fann jag min stora passion i Athletic fitness och började i kombination med det att utbilda mig till hälsocoach där jag idag hjälper vuxna/barn/föreningar/skolor/organisationer mot ett bättre hälsosammare liv i form av träning kost och div coaching. Utöver detta har jag en liten dotter på 1,5år och väntar nu nr 2.

Det är precis om allt detta ni kan läsa om på min blogg- om mig, min kommande fitnessatsning, mitt yrke, div äventyr, graviditeter, samt få en mängd tips/råd kring hälsa i allmänhet såklart.

Vad är hälsa för dig?

Hälsa för mig är välmående inifrån och ut.

Många strävar efter den perfekta ytan i hopp om att må bättre på insidan. Kanske hjälper det för en tid framöver, men den bistra verkligheten kommer ikapp vare sig man vill eller ej.  Hur fin yta man än polerar upp måste den balanseras med ett välmående inre för att inte den dåliga självkänslan eller det dåliga självförtroende ska lysa igenom. Hur gärna man än vill går det inte att springa ifrån sin egen skugga.

Börjar vi däremot jobba med insidan kommer utsidan på köpet.

Hur många har inte träffat på den där personen som inte ser så mkt ut för världen i första anblick, men som sen entrar rummet och trollbinder ALLA med sin grymma karisma, charm, pondus och stil?

Visst blir han/hon intressant och snygg/attraktiv?

Mao, Hälsa handlar om balans.

Här nedan rangordnar jag några av de viktigaste punkterna som jag anser hjälper dig på traven mot ett glatt och friskt liv.

Viktiga byggstenar:

Motion

Sömn

Allsidig och regelbunden kosthållning

Planering

Prioritering

Viktiga egenskaper:

Kunskap

Vilja

Målmedvetenhet

Envishet

Lyhördhet

Fråga dig själv:

Vad vill jag uppnå med mitt liv/situation? Hur ser det ut idag, är det något jag vill förbättra eller borde omprioritera? Är jag (och min familj) nöjd och glad?  Osv.

Sätt ett långsiktigt mål, något du kan sträva efter och planera inför. Dela upp ditt stora mål i mindre små delmål och använd kalendern för planläggning och avprickning under vägens gång. Detta leder steg för steg till en förvandling mot det bättre, dit du vill och strävar- till ditt långsiktiga mål.

Det mesta går om man bara vill. Det gäller bara att planera, veta varför du gör /vill göra det du gör , och hur du ska ta dig dit, och inom vilken tidsram du pratar.

Att sätta rimliga mål och skynda långsamt och strategiskt är det vinnande konceptet till att nå dit man vill.

Våga drömma och sätt det i verk.

/Jessica

 

‹ Alla blogginlägg

Black Wekend - REA!
Stäng popup

Äntligen ett enkelt sätt att välja
en minnesvärd och unik gåva...

Börja med att klicka på de blå länkarna för att anpassa din sökning.  


Orolig för att mottagaren inte kommer att bli nöjd?
Ingen fara, han eller hon kan lämna tillbaka presenten inom 45 dagar
eller byta den mot en annan upplevelse i hela tre år.
PLUS att ni har tre år på er att utföra upplevelsen – Marknadens bästa villkor.