Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

Idol för en dag

Du har stjärnstatus men du är ingen idol för oss, säger juryn väldigt ofta. Eller så är dem ytliga eller så tror dem helt enkelt inte på en utveckling av personen de har framför sig.

De förtydligar att det är det som Idol handlar om. De lyfter fram människor som tidigare inte sett sina talanger.  Men så går tyvärr inte alla hela vägen till slutfinalen. Även om man så som tittare vill att dem ska det. En del andra musiker väljer bort Idol och tycker att de inte vill sälja sig för att bli ett idolmaterial. Och på den vägen är det.

Att spela in en skiva idag är inte lika säljbart som förut och många väljer att lägga pengarna på annat.  Andra personer väljer bort Idol för de vill inte splittra sitt egna band..  Vilket har resulterat i internetspridning, idol på teven och tusentals superduktiga småspelningar på mindre hak runtom hela landet. Men tänk gärna om. Tänk gärna rätt. Kom ihåg vad skivor en gång i tiden var för något. Kom ihåg att skivor idag är lika uppskattat. Även om musiken i sig kan påminna en om att man har hört den förut. Tänk dig den hårda plasten som skyddar cd-konvolutet och skivan som absolut inte får repas.

Hur doften av nytryckt spred sig. Hur det pirrade inom en då man bläddrade i konvolutet bland sångtexter, bilder och färger. Hur man sedan valde spela upp skivan och dansa hejdlöst eller bara luta sig tillbaka. Hur det fascinerade det kunde vara  och tanken att någon annan skapat musik som man hade chansen att lyssna på.  Hur stort det kunde vara.  Främst då man beundrade personen.  Än idag finns det entusiaster därute. Jag är en av dem som vill ha skivan kvar.

Givetvis skulle jag också vilja se om jag har talangen att sjunga. Inte inför en idoljury. Det har en vän till mig redan gjort och idag säljer hon skivor likt smör smälter i solsken. Skulle nog inte våga ha en livespelning utan mer ha det på skiva så andra som jag valt ut kan få lyssna. Eller göra en skiva för en särskild person  i mitt liv. Men det mest fascinerade måste vara att ge bort en musikupplevelse till en vän.  En som har artistdrömmar eller bara behöver trotsa sin scenrädsla för komma ut i rampljuset.

För att göra drömmar sanna eller bojkotta scenrädsla har du svaret har vi upplevelsen Skapa din egna skiva!

Tänk att man inte behöver vara ett proffs på varken inspelning eller röstläge utan bara behöver dämpa sin nervositet.  Den här upplevelsen görs om och om igen (på samma dag) tills du är bekväm att stråla ut din sång. Då väntar studion och mikrofånen.  Här rör man sig bland ljudproffs och tävlar inte med andra om att få chansen att spela in en skiva.

Tänk vad många skratt på vägen som kan dyka upp och vilket minne att kunna berätta om.  Här spelar det ingen roll om du har stjärnstatus eller saknar helt tålamodet för invänta en final. Här spelar det ingen roll vad juryn säger för en Idol kan du bli redan idag.

‹ Alla blogginlägg

Black Wekend - REA!
Stäng popup

Äntligen ett enkelt sätt att välja
en minnesvärd och unik gåva...

Börja med att klicka på de blå länkarna för att anpassa din sökning.  


Orolig för att mottagaren inte kommer att bli nöjd?
Ingen fara, han eller hon kan lämna tillbaka presenten inom 45 dagar
eller byta den mot en annan upplevelse i hela tre år.
PLUS att ni har tre år på er att utföra upplevelsen – Marknadens bästa villkor.