Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

Varför upplevelser?

Varför ska du köpa en upplevelse? Vår gästbloggare svarar.

Jag är övertygad om att all konstruktiv utveckling i livet börjar med en personlig upplevelse. Det börjar i en stund av total närvaro då man kommer i kontakt med sin inre styrka, den som alla människor är födda med. Det kan vara när man har ett samtal med någon som får en att tänka om eller annorlunda, när man vandrar i naturen och plötsligt får en ny energigivande insikt, eller när man befinner sig en luftballong högt upp i luften och ser skörheten i andra människor och skönheten i världen under ens fötter.

Jag tror att en verksamhet som upplevelse.com, som strävar efter att ge människor nya roliga upplevelser, ligger helt rätt i tid. Nej, jag säger det inte för att göra reklam. Jag säger det därför att det är vad jag känner spontant inom mig. Jag tror helt enkelt att prylar inte alltid fyller vår önskan om att känna oss gladare, mer energifyllda eller mer närvarande i nuet, men att upplevelser gör det.  Allt fler människor har börjat värdesätta upplevelser före prylar just därför att de ger något som föremål inte kan göra. Vad är det? Jo, känslan av att en upplevelse kan bäras i hjärtat hela livet, till skillnad från prylar som ju försvinner i den stund de blir gamla eller bara slutar fungera.

Jag tycker självklart att det är fantastiskt att ge bort saker till någon man tycker om. Min tanke är inte att förminska den glädje som uppstår inombords när vi ger eller får nya prylar. Att ge bort en sak är självklart givmilt. Men att ge bort en upplevelse är något mer… det är livsgivande.

Vi behöver alla rensa hjärnan från vardagens stress för att må och fungera bättre och för att kunna utvecklas. Att vi unnar oss nya roliga upplevelser kan vara just den inspiration (eller till och med den mentala injektion) som behövs för att vi ska kunna hitta en ny sorts gnista inom oss. Kanske just den där gnistan som leder till en ny positiv utveckling inombords?

Önskar er det bästa!

Om dagens gästbloggare:

Hej alla ”upplevelseefterlängtare” där ute!

Mitt namn är Jorge Aliaga Aravena. Jag är 33 år gammal och är journalist och medievetare. Jag har frilansat i perioder sedan jag tog min examen 2006, men har jobbat inom många olika områden, bland annat inom skolan. Vid sidan av journalistiken har jag länge varit intresserad av idrott, hälsa och friskvård och faktum är att jag tycker att det är ruskigt kul att få andra att må bra. Jag har praktiserat meditation i många år och upptäckt jag har blivit lugnare och gladare som person av det. Därför ägnar jag mer än gärna tid åt att lära andra att meditera. Precis som med till exempel simning eller löpning, ger meditation en individuell upplevelse – vissa blir gladare, andra lugnare, vissa mer energifyllda. Vilken praktik man än ägnar sig åt för att få energi och glädje i livet, är min personliga åsikt att man alltid ska sträva efter att inte bara hjälpa sig själv, utan även andra människor att må bra inombords.

‹ Alla blogginlägg

Black Wekend - REA!
Stäng popup

Äntligen ett enkelt sätt att välja
en minnesvärd och unik gåva...

Börja med att klicka på de blå länkarna för att anpassa din sökning.  


Orolig för att mottagaren inte kommer att bli nöjd?
Ingen fara, han eller hon kan lämna tillbaka presenten inom 45 dagar
eller byta den mot en annan upplevelse i hela tre år.
PLUS att ni har tre år på er att utföra upplevelsen – Marknadens bästa villkor.