• Upplevelsen
  • Orter
  • Omdömen

Njut av den vackra franska landsbygden

Det är inte mycket som slår upplevelsen av att bo på en äkta fransk vingård. Nu har ni chansen att få tillbringa tre nätter på den svenska vingården Domaine d'Escapat i södra Frankrike. Strosa bland vinrankorna, smaka på gårdens egna vin och bara njuta av det underbara soliga klimatet. En lisa för själen, helt enkelt.

  • Tre nätter på en vingård i södra Frankrike
  • Bo i en mysig lägenhet för fyra personer
  • Prova gårdens egna viner

Om upplevelsen:

Domaine d'Escapat ligger vid byn Villeneuve-Minervois i regionen Languedoc-Roussillon i södra Frankrike. Gården ägs och drivs av före detta svenska hockeyspelaren Bruno Ohlzon, och är belägen mitt i världens största vinregion.

Languedoc-Roussillon sträcker sig längs Medelhavets Franska sydkust, från Provence till spanska gränsen vid Pyrenéerna. Landskapet är inte bara vackert, vilt och spektakulärt. Närheten till havet och till bergen har sin givna positiva inverkan på vinernas karaktär. Dessutom är vädret helt klart en Languedoc-fördel. Med 300 soldagar per år känner sig druvorna betydligt tryggare här än i till exempel Bordeaux och tack vare den sydliga breddgraden är temperaturen också hög under stora delar av året.

Ni bor i ett charmigt radhus om 80 kvm, med plats för fyra personer (två sovrum med dubbelsängar). Där har ni en toalett med badkar/dusch, fullt utrustat kök med matplats för 4-6 personer samt ett vardagsrum. Boendet ligger i direkt anslutning till gården, med egen inhängnad uteplats och tillgång till gårdens gemensamma poolområde.

Rummen är stora och luftiga och erbjuder skön utsikt över de omgivande vinodlingarna. I närheten finns det gott om restauranger, turistmål, golfbanor och skidorter.

För att nå gården flyger man helst till någon av följande flygplatser:
* Tolouse ca 100 km från Escapat.
* Barcelona ca 315 km från Escapat.
* Monpellier ca 150 km från Escapat.

Av säkerhetsskäl får barn under 13 år inte bo på gården.

Viktig information Paketet gäller boende på gården. Flygresa till och från Frankrike tillkommer.

Antal deltagare Lägenheten rymmer upp till fyra personer (två dubbelrum).

Ålder Från 13 år

Tillgänglighet Året om.

Varaktighet 3 nätter.

Orter Frankrike