• Upplevelsen
  • Orter
  • Omdömen

Upplev en flygtur från förr

Få känslan av att flyga tillbaka i tiden genom att sätta dig i förarsätet på veteransegelflygplanet Bergfalke 11/55 från 1962. Tillsammans med en instruktör i baksätet kan dina flygardrömmar gå i uppfyllelse och du får samtidigt uppleva en harmonisk segelflygning helt utan motorljud.

  • Njut av en oförglömlig flygupplevelse
  • Ta kontroll över spakarna samtidigt som du har en instruktör precis bakom dig
  • Upplevelsen belönas med ett diplom

Om upplevelsen:

Ta plats i förarsätet och förbered dig på en upplevelse du sent kommer att glömma. Före avfärd får du en kortare teorigenomgång där du får lära dig om flygplanet, hur det fungerar och flygningens grundprinciper. Från din befälhavarplats har du en full överblick över planets alla flygreglage och flyginstrument, och i baksitsen får du sällskap av en flyginstruktör. Vid avfärd bogseras planet först upp på en höjd på 600-800 meter av ett annat flygplan, sedan är det du som tar kontroll över spakarna och får chans att uppleva en harmonisk segelflygning.

Du tillåts vara med under alla flygningens moment och alla flygkontroller är dubblerade för maximal säkerhet. Efter en lyckad landning tillbaka på marken tilldelas du ett diplom som du kan ta med dig hem som minne.

Viktig information Nykterhet är givetvis ett krav. Maxlängd 195 cm, maxvikt 100 kg.

Antal deltagare Upplevelsen är för en person.

Ålder Från 14 år

Tillgänglighet Sommartid.

Varaktighet 60 minuter

Orter Malmö, Stockholm Gnesta