• Upplevelsen
  • Orter
  • Omdömen

Vill du uppleva ett två-dagars spännande äventyr i ett av Sveriges vargrevir? Vargar är utan tvekan fascinerande djur som lockar vårt intresse mer än något annat vilt djur. Mytomspunna, karismatiska, vilda och mäktiga - de väcker vår fantasi, intresse och passion.

  • Föreläsning med vargforskare från Skandinaviska vargprojektet
  • Du har stora chanser att få höra vargarna yla, se spår och känna deras närvaro
  • En unik möjlighet att sova en natt i tält mitt i ett vargrevir
  • Guidad utflykt under 2 dagar/1 natt med middag, brunch och boende

Om upplevelsen:

Första dagen:
Dagen inleds på Pensionat Udden där vi får besök från Grimsö forskningsstation av en av Sveriges främsta vargforskare som ger er en fördjupad föreläsning om vargarna. På eftermiddagen beger vi oss ut till ett närliggande vargrevir och sätter upp ett läger en bit ifrån där vi antar att vargarna håller till. Vi äter sedan en vildmarksmiddag runt elden under bar himmel. När skymningen faller beger vi oss ut i vargreviret för att spana och lyssna efter vargar på utvalda platser där chansen att skymta dem och höra vargarna yla är som störst. Efter en lång och spänningsfylld natt kryper vi ner i våra varma sovsäckar och sover i tält.

Andra dagen:
Beroende på vad vi upplevt under natten finns det möjlighet att kliva upp tidigt på morgonen för att hinna med en sista spaning. När vi packat ihop lägret tillsammans åker vi tillbaka till pensionatet för en trevlig brunch och avslutar turen ca kl 12.

Från och med 2018 kommer vargsafari enbart att erbjudas under september månad, då det är då man bäst hör vargarna yla.

Viktig information Medtag vädertåliga kläder, skor, pannlampa och kamera.

Antal deltagare Upplevelsen är för en person och utförs tillsammans med andra i grupp.

Ålder Från 12 år

Tillgänglighet September

Varaktighet 2 dagar

Orter Skinnskatteberg