• Upplevelsen
  • Orter
  • Omdömen

Med Mount Everest Base Camp som mål vandrar vi i hisnande vackra landskap, genom Khumbudalen och Rhododendron, förbi skogar och glaciärer. Vi passerar spektakulära bergstoppar som Thamserku, Ama Dablam och Pumo Ri. Vandringens längd är 144 km.

  • Upplev Mount Everests skönhet
  • Vandra i spektakulär natur
  • Möt en fascinerande kultur

Om upplevelsen:

En vandring där vägen är lika vacker som målet. Vi träffas i Kathmandu där du får en guidad tur innan vi på dag tre flyger till Lukla. I tolv dagar vandrar vi ungefär 5-6 timmar per dag genom de vackra landskapen. Vi spenderar en natt vid klostret i Tengboche innan vi når Mount Everest Base Camp. Morgonen därpå bestiger vi Kala Pathar (5 545 möh) och njuter tillsammans av soluppgången över världens högsta berg. Från toppen av Kala Pthar är vi omringade av 7-8000-meters berg och har en fantastisk utsikt. Sedan påbörjas vandringen tillbaka till Lukla, där vi på dag 16 flyger tillbaka till Kathmandu.

I priset ingår logi i dubbelrum på hotell 4 nätter i Kathmandu, alla lokala transporter, flyg t/r mellan Kathmandu och Lukla, välkomstmiddag, halvdagstur med guide i Kathmandu med lunch, alla måltider och övernattning i lodger under vandring, lån av packsäck, dunjacka och sovsäck, nationalparksavgift, första förband.
I priset ingår ej flyg från Sverige till Kathmandu, försäkring, lokal flygplatsskatt, dricks till bärare och visumkostnader.

Viktig information God grundkondition

Antal deltagare Upplevelsen är för en person och utförs tillsammans med andra i grupp.

Ålder För alla åldrar

Tillgänglighet Året om

Varaktighet 18 dagar

Orter Nepal