• Upplevelsen
  • Orter
  • Omdömen

Njut av en milsvid utsikt över anrika Uppsala, från taket på självaste slottet.

  • Vandra på taket till Uppsala Slott
  • En erfaren guide delar med sig av fascinerande delar av både slottets och stadens historia
  • En säker och oerhört spännande upplevelse

Om upplevelsen:

Upplevelsen börjar redan på borggården där er guide möter upp. Därefter går ni in genom dörren som leder förbi Landshövdingens representationsvåning och upp på vinden och då passerar ni det spännande SÄPO-rummet. Efter det går ni in i det magnifika tornrummet med 18m i takhöjd och här sker själva säkerhetsgenomgången där ni sätter på er all utrustning som behövs för takvandringen.

När alla är utrustade och klara med genomgången tar vi oss ut högst upp i tornet, där vi går ut genom en lucka och kommer ut på den förberedda banan. En helt overklig och häftig utsikt över staden i alla väderstreck. Er guide kommer berätta om saker som långfredagsslaget, varför slottet har betytt så mycket för Sverige genom historien och mycket mer. Vi gör ett antal stopp längs vägen där vi sätter oss ned och bara njuter av utsikten samtidigt som man kan passa på att ta lite bilder. Någonstans längs vägen finns också en möjlighet till en extra utmaning för dem som vågar. Vi avslutar med lite kaffe!

Viktig information För att delta ska du minst vara 140 cm lång och högst väga 120 kg. Turen innehåller en del trappor och höjder så det är bra att vara förberedda på det när ni kommer. Stark höjdrädsla och yrsel rekommenderas ej. Kontakta oss gärna om du undrar något. Vi har ett flertal specialarrangemang att erbjuda som middag för två eller en privat tur.

Antal deltagare Upplevelsen är för en person och utförs tillsammans med andra i grupp

Ålder För alla åldrar

Tillgänglighet Maj-september

Varaktighet Ca 60-90 minuter

Orter Uppsala