Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

Tågresa med vinprovning & middag

Orter Avgår från Uppsala Centralstation, spår 10


En mysig kväll i anrik bruksmiljö

Sätt er till rätta i en historiskt rälsbuss från 50-talet och njut av den fina resan genom några av Upplands vackraste trakter. Färden går till en anrik bruksmiljö där en speciell vinprovning och en läcker måltid väntar.

  • Bjud med vänner och familj på en historisk tågresa i fagra landskap
  • Var med om en unik vinprovning i en unik miljö
  • Njut av en fin måltid med vin och kaffe i ett gammalt historiskt vallonbruk

Om upplevelsen:

Upplev hur man reste med tåg i mitten av förra seklet i en järnvägsmiljö som är över hundra år gammal. Den smalspåriga museibanan är det som är kvar av det som en gång var ett stort järnvägsnät i Uppland.

Tågresan börjar i Uppsala där Lennakatten – Museijärnvägen i Uppland utgår från sin egen station intill Uppsala Centralstation. Signalen lyser grönt, stinsen ger avgång, rälsbussföraren gör honnör och tåget sätter igång. Tåget tar er genom den växlande Upplandsnaturen, förbi vackra sjöar till den gamla bruksorten Länna. Där väntar Länna Bruks restaurang med vinprovning och en härlig måltid.

Länna Bruk's historia sträcker sig tillbaka till 1758, då greve Erik Brahe skapade vad som kom att bli Länna bruk utanför Uppsala. Men sedan den tiden har bruket gått från att vara ett traditionellt järnbruk till att bli ett slagkraftigt sågverk och nu, en rustik och genuin restaurang. De gamla lokalerna har renoverats och byggts om med vacker natursten där känsla för det nya möter respekten för vad som varit. I priset ingår tågresa Uppsala-Länna tur och retur, en vinprovning samt en två-rätters måltid med ett glas vin eller öl och kaffe.

Bokningen för säsongen 2022 är nu öppen.


Bra att veta

Antal deltagare Upplevelsen är för en person och genomförs tillsammans med andra i grupp.

Ålder Från 18 år

Tillgänglighet Följande datum under säsongen 2022: 20/5, 27/5, 10/6, 1/7, 8/7 (OBS: Avgång från Uppsala 16:30 med ångtåg), 15/7, 29/7, 5/8, 19/8, 2/9, 9/9

Varaktighet 4,5 timmar.
Avgår från Uppsala 16:45, åter i Uppsala 21:15 (OBS: Den 8/7 avgång från Uppsala 16:30)


Varför välja oss

  • 3 års giltighetstid och bytesrätt
  • 45 dagars öppet köp
  • Kärleksfullt förpackat & personligt
  • Digital leverans inom 5 minuter

Viktig information

Vid för få deltagare reserverar vi oss för möjligheten att ställa in och omboka en resa. Kontakta oss gärna på upplevelse@srjmf.se för information om bokningsläget eller om ni t.ex. är en litet större grupp som vill resa tillsammans.


Det här ingår i ditt postpaketUtgått ur sortimentet

Vi vet inte när vi kan erbjuda upplevelsen igen.

[@schema_sku]
25% rabatt! Handla julklapparna nu – betala om 3 mån.