• Upplevelsen
  • Orter
  • Omdömen

När motorer och bilar är din stora passion i livet finns ingen mer passande upplevelse än Stora motordagen. Här får du både ratta själv och med ett stort leende sitta bredvid när proffsen demonstrerar hårresande kurvtagning och acceleration. För övrigt är det bara blytung högerfot som gäller!

  • En heldagsupplevelse med hög fart och bränt gummi
  • Åk tillsammans med tävlingsförare i touringbilar och formelbilar
  • Utrustning, mat och fika ingår

Om upplevelsen:

Bered dig på en heldag på Linköpings Motorstadion eller anrika Gelleråsbanan. Schemat är fullspäckat oavsett vilken av banorna du väljer.

I Linköping fylls dagen med aktiviteter som att köra rallytävling, prova att köra en felstyrd experimentbil, åka 4-hjulig MC på terrängbana och att köra gokart i en rafflande turnering. Dessutom får man åka med i en Ariel Atom, som gör 0-100 på mindre än 3 sekunder, och åka i en touringtävlingsbil som Volvo S40 Challenge.

I Karlskoga får du tävla i stentuff racing bakom ratten på en topptrimmad Volvo C30, och få en givande snabbkurs i allt från körställning till kurvteknik och hur man hanterar en bil i höga hastigheter. De kunskaperna kan även bli värdefulla när du sadlar om och tävlar i gokart. Dessutom får du köra en Formel Renault 2.0 som tar 260km/h i toppfart.

Kan det bli mustigare för ett motorfreak?

Viktig information Normal fysik och god hälsa krävs för åktur i formelbil. Skyddskläder finns, men medtag gärna oömma kläder och bekväma skor.

Antal deltagare Upplevelsen är för en person och utförs tillsammans med andra i grupp.

Ålder För alla åldrar

Tillgänglighet Sommarhalvåret

Varaktighet Heldag

Orter Linköping