• Upplevelsen
  • Orter
  • Omdömen

Smaka det vilda vinet

Naturliga viner, utan inblandning av kemikalier och sulfiter. Den senaste trenden bland vinkännare stavas naturvin, och här får ni utforska denna ekologiska dryck. För att förfina smakerna ytterligare, kombineras provningen med lakrits, ost och andra tillbehör.

  • Lär er vad naturvin är och hur det tillverkas
  • Ni guidas genom provningen av en internationellt certifierad sommelier
  • Njut av vin, lakrits och ost i härlig samklang

Om upplevelsen:

Vill du ha en rolig stund och samtidigt lära dig mer om naturviner och hur du bäst kombinerar dessa med bland annat ostar och lakrits? Då är detta eventet för dig! Naturviner med så få tillsatser som möjligt har ökat stadigt i popularitet, och under cirka 2 timmar går ni igenom sex olika sorters naturviner och provar samtidigt flera spännande tillbehör, allt för att du ska hitta de kombinationer som du gillar mest. Ni pratar även om dess historia, lite om hur just de drycker ni provat har tillverkats och deras växtplats. Ni går tillsammans igenom hur man provar naturviner för att lära er känna igen de olika doft- och smaktonerna, och hur dessa påverkar kombinationerna med ostar, lakrits och andra tillbehör.

Så vad är egentligen ett naturvin? Det finns egentligen inget samlat begrepp, men i regel brukar man tala om ekologiska viner som tillverkats för hand med minimal påverkan i vineriet. Sulfiter och andra tillsatser används inte, och oftast har vinerna en mer "vild" smakton. Lite som vin smakade förr i tiden, helt enkelt!

Viktig information Undvik att dricka alkohol före provningen.

Antal deltagare Upplevelsen är för en person och genomförs tillsammans med andra i grupp.

Ålder Från 18 år

Tillgänglighet Året om på utvalda datum.

Varaktighet 2 timmar.

Orter Stockholm