• Upplevelsen
  • Orter
  • Omdömen

Gnugga geniknölarna för att ta er till friheten!

Du är instängd med ditt team. Har ni vad som krävs för att ta er ut? En serie knepiga lås och logiska problem står mellan er och friheten.

  • Flera rum och scenarier att välja på
  • Utmana din kreativitet och logik för att hitta lösning i tid
  • Äventyra med vännerna, familjen eller kollegerna

Om upplevelsen:

Vägen ur ett Escape Room är ett stort äventyr, kantat av mysterier och pussel som ska lösas. När dörren stängs bakom er måste ni slå era kloka huvuden ihop för att komma ut. Ledtrådar finns om tankarna stannar till. Efter äventyret får ni intressant feedback på hur ni besegrat rummet.


I Stockholm kan ni välja något av dessa rum:

The Cell

Du är instängd i en liten fängelsecell, med den som nu är din enda vän i världen. Världen utanför har förstörts av kärnvapenkrig. Ni måste lista ut hur ni ska överleva i den postapokalyptiska mardrömmen innan ni tar er ut.

Mission Undercover

Sedan kalla kriget har Sovjetunionen en hemlig militärbas mitt i staden. Spionerna har nu upptäckts, och ditt team har i uppdrag att ta er in och spränga basen. Lyckas ni fly innan allt exploderar?

The Collector

Ni är fast i de djupaste katakomberna, som hemsöks av Samlaren. Lyckas ni ta er levande ut, eller kommer ni att ta plats i hans samling av mänskliga kvarlevor?

Crazy Grandma

Mormor kidnappades för tjugo år sedan. Mysteriet kan äntligen klaras upp om ditt team förstår de ledtrådar som hon lämnat efter sig. Passa på när kidnapparna tittar bort, och frita mormor!

Valhalla

Den vilde Grimulv och hans vikingar vaknar upp i en trång, mörk grav efter en förlorad strid. Kommer ni att hitta vägen till Valhalla för evig fest och strid? Eller hamnar ni i Hels evighetsgrå tristess?


I Göteborg, Lund, Linköping, Västerås, Jönköping & Norrköping kan ni bland annat välja bland dessa rum:

The Casino Heist

Inte ens i den undre världen är den hemliga spelhålan känd. Där håller ljusskygga spelare till med allt annat än rena pengar. Ni har lyckats infiltrera och skaffa er värdefull information som öppnar upp dörren för en stöt där ni med lite tur och en hel del skicklighet kan komma över en hel del pengar och stöldgods. Att komma in är inte längre det stora problemet – det är att komma ut i tid och med så mycket pengar som möjligt utan bli tagen på bar gärning...

The Asylum

xEtt ödesdigert misstag har skett vid Ert besök på det ökända mentalsjukhuset Pennhurst State School and Hospital. Ni har förväxlats med inskrivna patienter och nu måste Ni försöka ta Er ut för att inte bli fast för all framtid. Om en timme kommer ronden, ledd av Doktor E. Mendel, att äga rum, så skynda Er nu innan det är för sent.

The Chapel

En relik finns gömd i den djupa hålan under kapellet. Hitta den innan dess väktare hittar er. Här väntar ert livs utmaning, men var uppmärksam på de många hemligheterna som skyddas i kapellets mörker.


I Uppsala kan ni välja bland dessa rum:

Pirates

Ni tar er ombord på skeppet Black Diamond för att leta efter en skatt. Men något går fel och ni upptäcker att ni blivit tillfångatagna. Följ kaptenens gamla ledtrådar och se om ni kan ta med er skatten ut i frihet. Eller om ni blir kvar på skeppet för alltid.

Saw (Skräckrummet)

Ni vaknar i ett gammalt badrum, fastkedjade i ett rör. Lös ledtrådarna för att ta er ut – innan rummet fylls av giftig gas.

The Great Mind

Professor Schultz har blivit kidnappad. På sitt kontor har han efterlämnat olika ledtrådar kring sin forskning. Lös gåtorna innan kidnapparna kommer tillbaka!

OBS! I Uppsala måste ni vara minst fyra personer för att delta.


I Borlänge kan ni välja bland dessa rum:

Bombrummet

Som en del i polisens insatsstyrka vid bombhot får ni i uppdrag att undersöka en lägenhet där en terrorist tidigare bott. Väl inne triggar ni en bomb som hotar spränga hela bostadsområdet i luften. Hinner ni desarmera den i tid?

Paparazzi

Du och dina vänner var på fel plats vid fel tillfälle och nu sitter ni inspärrade i en trång källarlokal utan kontakt med omvärlden. Blodet på väggarna talar sitt tydliga språk ni måste ta er ut och det snabbt!

Globetrotter

På väg till Arlanda får taxin göra en U-sväng eftersom Sven som redan passerat säkerhetskontrollen glömt låsa sin lägenhet. Väl inne i lägenheten behöver ni bara hitta extranyckeln men Sven har inte gjort det lätt för er. Taxin tutar utanför efter en timme är det försent att ta sig till Arlanda och ni missar planet till solen. Och vem är Sven egentligen och varför reser han så mycket?

I Helsingborg kan ni välja bland dessa rum:

Zero Hour, The curse of Macbeth, Room 1025 & Exposure.
Här erbjuds inte rummet för 2 personer.

Antal deltagare Upplevelsen är för 2-6 personer.

Ålder Från 12 år

Tillgänglighet Året om

Varaktighet Cirka 60-90 minuter

Orter Stockholm, Göteborg, Uppsala, Västerås, Linköping, Helsingborg, Jönköping, Norrköping, Lund, Borlänge, Mariestad