Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

Escape Room

Orter Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Linköping, Helsingborg, Jönköping, Norrköping, Lund, Borlänge


Gnugga geniknölarna för att ta er till friheten!

Du är instängd med ditt team. Har ni vad som krävs för att ta er ut? En serie knepiga lås och logiska problem står mellan er och friheten.

 • Flera rum och scenarier att välja på
 • Utmana din kreativitet och logik för att hitta lösning i tid
 • Äventyra med vännerna, familjen eller kollegerna

Bra att veta

Antal deltagare Upplevelsen är för 2-6 personer.

Ålder Från 12 år

Tillgänglighet Året om

Varaktighet Cirka 60-90 minuter


Varför välja oss

 • 3 års giltighetstid och bytesrätt
 • 45 dagars öppet köp
 • Kärleksfullt förpackat & personligt
 • Digital leverans inom 5 minuter

Vad du kommer att göra

Vägen ur ett Escape Room är ett stort äventyr, kantat av mysterier och pussel som ska lösas. När dörren stängs bakom er måste ni slå era kloka huvuden ihop för att komma ut. Ledtrådar finns om tankarna stannar till. Efter äventyret får ni intressant feedback på hur ni besegrat rummet.


I Stockholm kan ni välja mellan flertalet olika rum, bland andra:

The Club

För 50 år sedan fanns den väldigt glamorösa klubben Rock Town, där det skedde en hemsk olycka och en musiker dog, och la en förbannelse över klubben. “Varje dag kommer hon att hemsöka klubben och efter 50 år ska allt förstöras i en brand”. Enda sättet att häva förbannelsen är att hitta spöket och säga hennes namn innan tiden rinner ut. Nu återstår enbart 60 minuter.

Cellen

Du vaknar upp i en äkta mardröm. Att vara inlåst i en cell är illa nog, men om världen utanför är förstörd av ett kärnvapenkrig, bör du tänka på mer än att bara komma ut! Framtiden är minst sagt oviss och det kommer krävas riktig hjärnkraft att komma ut levande. För två personer, där ni är helt beroende av varandra för att överleva.

Testamentet

En okänd mystisk släkting har avlidit och ni har precis kontaktats av hans advokat som överlämnat testamentet. Nu ska ni för första gången gå in i hans lägenhet i Gamla stan i Stockholm och motta ert arv. Men det är upp till er att finna vad det är!


I Göteborg kan ni bland annat välja bland följande rum:
(I Lund, Linköping, Västerås, Jönköping & Norrköping erbjuds andra varianter)

The Casino Heist

Inte ens i den undre världen är den hemliga spelhålan känd. Där håller ljusskygga spelare till med allt annat än rena pengar. Ni har lyckats infiltrera och skaffa er värdefull information som öppnar upp dörren för en stöt där ni med lite tur och en hel del skicklighet kan komma över en hel del pengar och stöldgods. Att komma in är inte längre det stora problemet – det är att komma ut i tid och med så mycket pengar som möjligt utan bli tagen på bar gärning...

The Asylum

Ett ödesdigert misstag har skett vid Ert besök på det ökända mentalsjukhuset Pennhurst State School and Hospital. Ni har förväxlats med inskrivna patienter och nu måste Ni försöka ta Er ut för att inte bli fast för all framtid. Om en timme kommer ronden, ledd av Doktor E. Mendel, att äga rum, så skynda Er nu innan det är för sent.

The Chapel

En relik finns gömd i den djupa hålan under kapellet. Hitta den innan dess väktare hittar er. Här väntar ert livs utmaning, men var uppmärksam på de många hemligheterna som skyddas i kapellets mörker.


I Uppsala kan ni välja bland dessa rum:

Pirates

Ni tar er ombord på skeppet Black Diamond för att leta efter en skatt. Men något går fel och ni upptäcker att ni blivit tillfångatagna. Följ kaptenens gamla ledtrådar och se om ni kan ta med er skatten ut i frihet. Eller om ni blir kvar på skeppet för alltid.

Saw (Skräckrummet)

Ni vaknar i ett gammalt badrum, fastkedjade i ett rör. Lös ledtrådarna för att ta er ut – innan rummet fylls av giftig gas.

The Great Mind

Professor Schultz har blivit kidnappad. På sitt kontor har han efterlämnat olika ledtrådar kring sin forskning. Lös gåtorna innan kidnapparna kommer tillbaka!

OBS! I Uppsala måste ni vara minst fyra personer för att delta.


I Borlänge kan ni välja bland dessa rum:

Bombrummet

Som en del i polisens insatsstyrka vid bombhot får ni i uppdrag att undersöka en lägenhet där en terrorist tidigare bott. Väl inne triggar ni en bomb som hotar spränga hela bostadsområdet i luften. Hinner ni desarmera den i tid?

Paparazzi

Du och dina vänner var på fel plats vid fel tillfälle och nu sitter ni inspärrade i en trång källarlokal utan kontakt med omvärlden. Blodet på väggarna talar sitt tydliga språk ni måste ta er ut och det snabbt!

Globetrotter

På väg till Arlanda får taxin göra en U-sväng eftersom Sven som redan passerat säkerhetskontrollen glömt låsa sin lägenhet. Väl inne i lägenheten behöver ni bara hitta extranyckeln men Sven har inte gjort det lätt för er. Taxin tutar utanför efter en timme är det försent att ta sig till Arlanda och ni missar planet till solen. Och vem är Sven egentligen och varför reser han så mycket?


I Malmö gäller följande koncept:

Spela den Maximska Sagan - ett escape room-äventyr i fem kapitel. Här hänger rummen ihop och är delar av en berättelse som löper genom rummen. Vi rekommenderar därför att spela rummen i ordning för en större upplevelse.

Rum 1 (som vi även kallar för kapitel 1): “FINDERS KEEPERS”
Ett desperat rop på hjälp. En natt, en chans, en skatt! Spela som agenter i Anigma city och hjälp Ewa att ta tillbaka de sista juvelerna från den Maximska skattens. De bara måste ha stulits av hennes mors skötare på mentalsjukhuset! Ikväll är de på opera. Bryt er in i deras lägenhet och leta överallt efter den stulna skatten.

Rum 2/Kapitel 2: “REDEMPTION ROBBERY”
Stjäl tillbaka den Maximska ringen från Animgas konstmuseum. Den Maximska ringen, kronjuvelen i den Maximska familjeskatten, finns här i staden på Anigmas Konstmusem. Den är givetvis under rejäl bevakning. Turligt nog har ni lyckats lägga vantarna på nycklarna in, och vakten är…"upptagen" ett bra tag nu. Spela som Anigma-agenter, ta er in i museet och själ tillbaka ringen!

Rum 3/Kapitel 3: “NO QUESTIONS ASKED”
Allt gick precis som du aldrig hade förväntat dig att det skulle. Ni finner er på polisstationen i Anigma City. Poliserna rusar ut och lämnar er där. Vad är det som pågår?? Skynda att hitta bevisen mot er och ta er därifrån innan poliserna kommer tillbaka! Fly till frihet, eller riskera att spendera merparten av era liv bakom lås och bom.

I Helsingborg kan ni välja bland dessa rum:

Zero Hour, The curse of Macbeth, Room 1025 & Exposure.
Här erbjuds inte rummet för 2 personer.


Det här ingår i ditt postpaket


5 (3 omdömen)

5

Sjukt rolig och spännande gruppaktivitet! Utmanande och klurigt, vilket gjorde att man fick en riktigt bra gruppkänsla när man löste de olika stegen på vägen. Dessutom trevlig personal och härlig miljö! Toppbetyg! :)

5

Trevlig personal och ett välgjort rum med små och stora utmaningar, ser fram emot nästa besök.

5

Riktigt grym aktivitet! Körde banan "Chapel" som var klurig och utmanande för oss alla som körde. Kul koncept och härligt med någonting annorlunda, rekommenderas starkt att testa!

Visa alla


från 699 kr
Delbetala från 59 kr/mån
st.

 • 3 års giltighetstid och bytesrätt
 • 45 dagars öppet köp
 • Kärleksfullt förpackat & personligt
 • Digital leverans inom 5 minuter

Liknande upplevelser

Spela bowling Spara 25%

Spela bowling

Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Linköping, Helsingborg, Jönköping, Norrköping, Lund, Umeå, Gävle, Borås, Täby, Eskilstuna, Södertälje, Karlstad, Sundsvall, Luleå, Trollhättan, Östersund, Borlänge, Mölndal, Kalmar, Kristianstad, Skövde, Skellefteå, Uddevalla, Nyköping, Motala, Vallentuna, Partille, Örnsköldsvik, Trelleborg, Varberg, Karlskoga, Lidköping, Alingsås, Ängelholm, Sandviken, Piteå, Kungälv, Visby, Katrineholm, Vänersborg, Västervik, Enköping, Falkenberg, Karlshamn, Kungsbacka, Värnamo, Hässleholm, Boden, Kiruna, Kristinehamn, Eslöv, Köping, Norrtälje, Oskarshamn, Lerum, Falköping, Mariestad, Ljungby, Hudiksvall, Staffanstorp, Ludvika, Arvika, Tranås, Bålsta, Höganäs, Kumla, Nynäshamn, Vetlanda, Sundbyberg, Strängnäs, Bollnäs, Nybro, Finspång, Sala, Mjölby, Söderhamn, Fagersta, Mora, Skara, Svedala, Gislaved, Ulricehamn, Eksjö, Åstorp, Åhus, Åmål, Säffle, Sollefteå, Lycksele, Tidaholm, Tibro, Alvesta, Vimmerby, Bromölla, Olofström, Hedemora, Degerfors, Hallsberg, Hörby, Söderköping, Åtvidaberg, Bjuv, Hofors, Löddeköpinge, Flen, Hjo, Filipstad, Kramfors, Perstorp, Orsa, Hagfors, Hultsfred, Sävsjö, Älvsbyn, Götene, Sunne, Lilla Edet, Hällefors, Töreboda, Markaryd, Vara, Skillingaryd, Askersund, Viskafors, Mellerud, Vilhelmina, Svalöv, Tollarp, Borgholm, Tingsryd, Kopparberg, Hovmantorp, Ed , Gamleby, Getinge, Kvänum, Junsele, Idre, Ljung, Stånga, Nordingrå

499 kr 374 kr (för 5 personer)
25% rabatt! Handla julklapparna nu – betala om 3 mån.