• Upplevelsen
  • Orter
  • Omdömen

Lös mordet vid riksdagshuset

Mordgåtor och mördarmysterier – här känns det som att ni är med i en historisk deckare, fast på riktigt. Med en mordgåta i hand tar ni er runt Gamla Stan, samlar in ledtrådar och försöker knäcka nöten tillsammans.

  • Lös en mordgåta baserad på verkliga historiska händelser
  • Ta er runt vackra Gamla Stan och samla in ledtrådar
  • Perfekt aktivitet att göra tillsammans med vänner och familj

Om upplevelsen:

Ni väljer mellan två olika mordgåtor:

Mordet vid Kungliga Slottet: Året är 1966, och det har begåtts ett bestialiskt mord. Nu är det er uppgift som utredningsledare att ta reda på vem som utfört dådet och är den skyldige. Jakten på mördaren kommer ta er runt om i Gamla Stans historiska omgivningar, medan ni löser ledtrådar och uppgifter som leder er mot lösningen!

Mordet vid riksdagshuset är inspirerat och baserat på verkliga händelser från sent 1800-tal. En välbärgad och förmögen man har spårlöst försvunnit i Gamla Stan och nu är det er uppgift som ansvariga utredare att ta reda på sanningen runt detta avskyvärda och bestialiska brott.

Ni hämtar upp ett kuvert innehållande mordmysteriet, som ni öppnar upp vid antingen riksdagshuset eller Kungliga Slottet i Gamla Stan. ​Ni kommer under spelets gång behöva lösa spännande uppgifter som leder er närmare och närmare en lösning. Samtidigt upplever ni fantastiska Stockholm och Gamla Stan och känner dess historiska vingslag. Mordmysteriet är baserat och byggt runt autentiska händelser. ​​

Viktig information Upplevelsen äger rum utomhus och promenaden är totalt 1,5-2 km, så kläder efter väder och sköna skor är att föredra.

Antal deltagare Upplevelsen genomförs i grupper på max fyra personer.

Ålder Från 8 år

Tillgänglighet Året om.

Varaktighet 1,5-2 timmar.

Orter Stockholm