• Upplevelsen
  • Orter
  • Omdömen

Smaka er igenom vackra Djurgården. Vandra genom lummiga parker, stigar och gränder, betrakta den vackra arkitekturen – och gör smakrika matstopp på vägen.

  • Guidad fyra timmars matpromenad på Djurgården
  • Förrätt, huvudrätt och fika ingår
  • Lär er mer om Djurgården och dess spännande historia

Om upplevelsen:

Den kulinariska vandringen startar vid Nordiska museet där guiden berättar om hur människors matvanor sett ut från 1500-talet och framåt. På muséets baksida står hunden Sickis och förklarar hur det gick till när han skulle bli uppstoppad. Vid en av muséets restauranger serveras ni en förrätt.

Därefter väntar ett besök på Skandinaviens populäraste museum, Vasa-museet. Här väntar en guidad visning av världens bäst bevarade och unika 1600-talsskepp. I restaurangen serveras en varmrätt, som lagats av fina svenska råvaror. Ni botaniserar också bland grödor och växter i Vasas egen trädgård och vandrar upp på en unik kyrkogård. Lyssna till berättelsen om Lars Olsson Smith och om den svenska alkoholtraditionen vid Spritmuseum. Vandringen fortsätter längs Djurgårdsstrand via Liljevalchs och in på Lilla Allmänna gränd. Ni får ta del av Djurgårdens gamla brandstation samt Mjölnargården och Apotekshuset.

Avslutningsvis besöker ni Skrotens café och skeppshandel för eftermiddagsfika (kaffe/te och kaka). Kom gärna hungrig! Alla rätter är inkluderade i priset. I priset ingår även en flaska vatten som du får vid starten. Vill du köpa till ytterligare dryck finns det möjligheter på de restauranger vi besöker.

Viktig information Är ni två personer som vill ha en privat vandring, så går det att ordna. Meddela då detta vid bokning.

Antal deltagare Upplevelsen är för en person och genomförs tillsammans med andra i grupp.

Ålder För alla åldrar

Tillgänglighet Januari-november.

Varaktighet 4 timmar.

Orter Stockholm