• Upplevelsen
  • Orter
  • Omdömen

Provkör världens snabbaste muskelbil

Önskar du att du fick möjlighet att pressa fartgränserna och få fartmonster som Ferrari och Lamborghini att kännas långsamma? Då har du hittat rätt i världens snabbaste muskelbil, Dodge Challenger Redeye/Demon.

  • Styr ett vrålåk med över 800 hästkrafter och en toppfart på 340 km/h
  • Upplev maximal fartkänsla – 0 till 100 på 2,7 sekunder
  • En erfaren instruktör åker med och gör upplevelsen trygg och säker

Om upplevelsen:

När du fräser förbi i vår svarta Dodge Challenger SRT Hellcat Redeye är det ingen som kan låta bli att höja på ögonbrynen. Under motorn hittar du en 6.2 liters V8 som producerar närmare 800 hästkrafter och nästan 1000 newtonmeter. Detta är alltså en av de allra mest kraftfulla serieproducerade bilarna i världen. Just detta exemplar har dessutom utrustats med ett widebody kit som gör bilen hela två meter bred. Dessutom har den en Demon-motor under huven.

Upplevelsen inleds med en noggrann genomgång av säkerheten och allt praktiskt man behöver veta för att köra världens snabbaste muskelbil. Sedan är det bara att sätta sig bakom ratten, spänna fast säkerhetsbältet, få klartecken från instruktören i passagerarsätet, och köra gasen i botten. Du kör på utvalda slingor och det finns möjlighet att komma upp i höga hastigheter.

Dodge Challenger Redeye/Demon finns bara i en begränsad upplaga, och endast en handfull existerar i Sverige. Den har har två olika nycklar; en SVART nyckel som gör att man får ut 500 hästkrafter, och en RÖD nyckel som släpper loss alla 800 hästkrafterna. Det är den röda som man får vrida om här.

På denna upplevelse kör ni på allmänna vägar. Vill ni istället trycka gasen i botten på ett flygfält, välj Speedtest med Hellcat Redeye.

Viktig information Nykterhet och körkort är ett krav

Antal deltagare Upplevelsen är för en person

Ålder Från 18 år

Tillgänglighet Maj-Oktober

Varaktighet 40 km körning (ca 40-45 min)

Orter Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås, Örebro, Linköping, Helsingborg, Jönköping, Gävle, Sundsvall, Köpenhamn, Oslo, Århus