• Upplevelsen
  • Orter
  • Omdömen

Sätt er till rätta på ett historiskt museitåg och njut av det klassiska tuffandet medan tåget tar er bort från vardagen till en anrik bruksmiljö. Där väntar en läcker måltid och en unikt rustik miljö.

  • Bjud med en vän och upplev en tågresa som den var i början av 1900-talet, med doft av stenkol och varm ånga
  • Ta del av en fantastiskt vacker uppländsk natur
  • Njut av en fin tvårätters måltid med vin och kaffe i ett gammalt historiskt vallonbruk

Om upplevelsen:

Tågresan börjar i Uppsala, där museijärnvägen Upsala-Lenna Jernväg, också känd under namnet Lennakatten, utgår från sin egen station intill Uppsala Centralstation. Signalen lyser grönt, stinsen ger avgång, konduktören gör honnör, vagnarna rycker till och tåget tuffar iväg. Tåget tar er genom den växlande Upplandsnaturen, förbi vackra sjöar till den gamla bruksorten Länna. Där väntar Länna Bruks restaurang med en härlig måltid.

Länna Bruk's historia sträcker sig tillbaka till 1758 då greve Erik Brahe skapade vad som kom att bli Länna bruk utanför Uppsala. Men sedan den tiden har bruket gått från att vara ett traditionellt järnbruk till att bli ett slagkraftigt sågverk och nu, en rustik och genuin restaurang. De gamla lokalerna har renoverats och byggts om med vacker natursten där känsla för det nya möter respekten för vad som varit. I priset ingår tågresa Uppsala-Länna tur och retur samt en två-rätters måltid med ett glas vin och kaffe för två personer.

Uppsala Lenna Jernväg följer myndigheternas riktlinjer för att minimera smittoriskerna under rådande situation. Speciella regler kommer att gälla både före och under tågresan, samt på restaurang Länna Bruk. Trafikstarten skjuts upp till den 27 juni varefter denna upplevelse erbjuds följande dagar och tider:

* Lördagar 27 juni–5 september
Avgång från Uppsala Östra 12:35, åter 17:00
Direkta ångtåg i båda riktningarna

* Söndagar 28 juni–6 september
Avgång från Uppsala Östra 12:35, åter 16:10
Ångtåg i båda riktningarna med tågbyte i Marielund

* Onsdagar 1 juli–12 augusti
Avgång från Uppsala Östra 12:35, åter 17:00
Direkta ångtåg i båda riktningarna

* Torsdagar 2 juli–13 augusti
Avgång från Uppsala Östra 12:35, åter 17:00
Direkta ångtåg i båda riktningarna

Viktig information Vi ser gärna att ni bokar er upplevelse i god tid och minst fem dagar innan. På grund av speciella omständigheter såsom svår torka eller lokskador kan trafik med ånglok inte alltid garanteras. Vid sådana tillfällen används i stället historiska diesellok.

Antal deltagare Upplevelsen är för två personer

Ålder För alla åldrar

Tillgänglighet Utvalda datum under sommaren

Varaktighet ca 4-5 timmar

Orter Uppsala