• Upplevelsen
  • Orter
  • Omdömen

Sätt er till rätta på ett historiskt museitåg och njut av det klassiska tuffandet medan tåget tar er bort från vardagen till en anrik bruksmiljö. Där väntar en läcker måltid och en unikt rustik miljö.

  • Bjud med en vän och upplev en tågresa som den var i början av 1900-talet, med doft av stenkol och varm ånga
  • Ta del av en fantastiskt vacker uppländsk natur
  • Njut av en fin tvårätters måltid med vin och kaffe i ett gammalt historiskt vallonbruk

Om upplevelsen:

Tågresan börjar i Uppsala där Lennakatten – Museijärnvägen i Uppland utgår från sin egen station intill Uppsala Centralstation. Signalen lyser grönt, stinsen ger avgång, konduktören gör honnör, vagnarna rycker till och tåget tuffar iväg. Tåget tar er genom den växlande Upplandsnaturen, förbi vackra sjöar till den gamla bruksorten Länna. Där väntar Länna Bruks restaurang med en härlig måltid.

Länna Bruk's historia sträcker sig tillbaka till 1758 då greve Erik Brahe skapade vad som kom att bli Länna bruk utanför Uppsala. Men sedan den tiden har bruket gått från att vara ett traditionellt järnbruk till att bli ett slagkraftigt sågverk och nu, en rustik och genuin restaurang. De gamla lokalerna har renoverats och byggts om med vacker natursten där känsla för det nya möter respekten för vad som varit. I priset ingår tågresa Uppsala-Länna tur och retur samt en två-rätters måltid med ett glas vin och kaffe för två personer.

OBS: Bokningen för säsongen 2022 har inte öppnat än, eftersom trafikdagar och tågtider ännu inte har fastslagits. Vi räknar med att bokningen ska öppna runt årskiftet. Vi kommer att informera här när bokningen har öppnats.

Det går dock bra att köpa upplevelsen – varför inte exempelvis som julklapp?

Viktig information Boka gärna upplevelsen i god tid (minst en vecka i förväg). Pga speciella omständigheter såsom torka eller lokskador kan ånglok inte garanteras. Då används historiska diesellok. Upp till 4 barn under 16 år får följa med på tågresan utan extra kostnad. Kostnad för barnens lunch görs då upp med restaurangen på plats.

Antal deltagare Upplevelsen är för två personer

Ålder För alla åldrar

Tillgänglighet Juni-september

Varaktighet OBS! Exakta datum och tider för säsongen 2022 har ännu inte släppts.
Avgår från Uppsala 12:35
Åter i Uppsala vid 17-tiden

Orter Avgår från Uppsala Centralstation, spår 10