• Upplevelsen
  • Orter
  • Omdömen

Vill du rida islandshäst och njuta av livet på en herrgård? En ridweekend i Sätra Bruks Herrgård med gourmetmat och lyxigt boende. Kom bort från stressen och spendera en natt i en avkopplande miljö och vackra omgivningar.

  • Sätra Bruks Herrgård är känd för sin förträffliga mat och rogivande miljö vid Edsån
  • Rid på stigar och skogsvägar i Tivedens underbara natur
  • Du rider islandshäst. Hästarna är trygga, glada och välutbildade familje- och tävlingshästar
  • Turen anpassas efter riderfarenhet, önskemål om tempo, gångart och längd på tur

Om upplevelsen:

Upplevelsen är ett skräddarsytt paket med vistelse på ett hotell, vackert belägen invid sjö, skog och i klassisk bruksmiljö.
Anläggningen ger dig ljusa, fräscha, rymliga och smakfullt inredda rum. Antal timmar på hästryggen beror mycket på önskemål om tempo och gångart. Sträckan ni rider är 20-25 kuperade km varje dag och räkna med ca 6 timmar per dag.

Första dagen:
Upplevelsen inleds med samling kl. 10.00 vid stallet och börjar dagen med en kopp kaffe. Ni får varsin häst tilldelad utefter erfarenhet och önskemål. Ni går igenom den rutt ni kommer att rida och packar med utrustning.
Ridningen kommer under dagen bjuda på sagolika skogsstigar och vindlande skogsvägar som erbjuder möjligheter till alla gångarter. Möjligheter till bad finns på vägen.
Ni äter lunch och fikar efter vägen. Beroende på lust och behov så tar ni pauser och sträcker på benen. Under sena eftermiddagen kommer ni fram till Sätra Bruks Herrgård. Ni gör i ordning hästarna för natten och sedan är det dags för att checka in. Ni får era rum samt er packning.
Kvällen spenderar ni på valfritt sätt och njuter en tvårätters middag uppe på herrgården. Det finns också möjlighet att boka massage under kvällen.

Andra dagen:
Ni samlas hos hästarna efter frukost, oftast vid 9-tiden och gör i ordning dem för ritten tillbaka. Ni rider en annan sträcka men även idag kommer ni att rida på skogsstigar och grusvägar.
Ni fikar och lunchar under dagen. Under sen eftermiddag är ni sedan tillbaka.

Viktig information Du bör ha ridit förut och känna dig trygg på en hästrygg. Meddela riderfarenhet och eventuella allergier innan ankomst. Kläder efter väder. Ta med ridstövlar (alt. gummistövlar). Hjälm finns att låna på plats. Medtag badkläder om vädret tillåter.

Antal deltagare Upplevelsen är för en person.

Ålder För alla åldrar

Tillgänglighet Sommarhalvåret

Varaktighet 2 dagar

Orter Tived