• Upplevelsen
  • Orter
  • Omdömen

Känn dig fri som en fågel under en hängglidare

Lev ut flygdrömmen på riktigt och upplev känslan av att sväva fritt med dina egna vingar. Upplevelsen är obeskrivlig och det är lätt att förstå varför detta finns med på många personers bucket list. Testa på hängflygning och blicka ner över de vackra landskapen från en fågels perspektiv.

  • Kom så nära känslan av att flyga som möjligt
  • Sväva uppe i det blå tillsammans med en erfaren tandempilot
  • Upplev den häftiga känslan av att styra glidaren med hjälp av din egen kropp

Om upplevelsen:

För att du helt ska känna dig helt trygg och kunna fokusera på flygningen, flyger du tillsammans med en erfaren tandempilot. Denne kommer att instruera dig i vad du ska tänka på och hur du ska göra. När du hängflyger styr du inte med några knappar eller spakar utan du och tandempiloten bestämmer hur ni ska svänga och dyka helt med hjälp av tyngdlagen och era egna kroppar. Det gör flygupplevelsen ännu mer verklig.

Att ljudlöst och lätt glida genom luften är ett minne för livet. Det är även en perfekt present att ge bort till någon som vill känna sig fri som en fågel.

Viktig information Åskådare är välkomna. Maxvikt 110 kg. Ta med stadiga skor (gärna kängor) och en långärmad tröja. Ta även med handskar och solglasögon samt kamera med halsrem om du vill föreviga upplevelsen. Minvikt: 30 kg
 Maxvikt: 120 kg


Antal deltagare Upplevelsen är för en person.

Ålder Från 8 år

Tillgänglighet Mars-oktober.

Varaktighet Vid en flygning: 30 min, varav cirka 10 minuters flygtid. Vid tre flyg: 1-2 timmar.

Orter Stockholm, Sala