• Upplevelsen
  • Orter
  • Omdömen

Upptäck Stockholms gömda konstskatter i denna gatukonstvandring. Fågelholkar, rondellhundar och rådjur väcker förundran i Stockholm och gatukonsten har blivit ett hett begrepp trots att den saknar tillstånd. Efter denna kulturupplevelse förstår du varför. Under två spännande timmar visas du några av Stockholms mest intressanta konstverk.

  • Lär dig se och förstå Stockholms gatukonst
  • Få ett vidgat perspektiv kring gatukonstens betydelse
  • Var med om en unik konstupplevelse

Om upplevelsen:

Ingen annan subkultur har lyckats hålla sig lika aktuell och ständigt utmanande som gatukonsten. Den fungerar som en termometer för samhällsklimatet. Vem skapar den och vad berättar den om vår samtid? Upplev Stockholm på gatunivå med Sveriges mest erfarne gatukonstföreläsare.

Tobias Barenthin Lindblad levandegör olika exempel när han berättar om motiv, stilar, dess bakgrund och motivation. Tillsammans lär gruppen sig att se staden med nya ögon. Vandringen är lika mycket en lektion i samhällskunskap som en diskussion om estetiska uttryck, smak och yttrandefrihet i det offentliga rummet.

Deltagarantalet är obegränsat och fungerar därför bra för större grupper. Vi möts vid Hornstull och tar oss efter ca 40 minuter till St Eriksplan med buss där upplevelsen senare avslutas. Tobias Barenthin Lindblad är debattör och redaktör på det svenska bokförlaget Dokument Press och föreläser om graffiti, gatukonst och urbanitet sedan 1996.

Antal deltagare Upplevelsen är för en person och utförs tillsammans med andra i grupp.

Ålder För alla åldrar

Tillgänglighet Utvalda datum under året.

Varaktighet Ca 90-120 minuter

Orter Stockholm