Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

Formelbil Steg 1

Orter Linköping, Mantorp


Formel bil steg 1 är en introduktion till racing och den första delen av en trestegs kurs som leder till din egen Formel-3 licens. Det är en oslagbar "prova-på"-kurs och passar alla oavsett förkunskaper. Att uppleva spänningen, kraften och farten är en fantastisk känsla. Alla kan göra det, det enda som krävs är god körvana.

 • Första delen av en trestegskurs som leder till din egen Formel-3 licens
 • Lär dig kurvteknik och hur du hanterar en racerbil
 • Tävla med Formel Renault-bilar
 • Kursen hålls av Nordens ledande racingskola
 • Avsluta dagen med diplomutdelning och genomgång av individuella tider

Bra att veta

Ålder Från 18 år

Tillgänglighet Sommarhalvåret

Varaktighet Cirka 8,5 timmar inklusive lunch.


Varför välja oss

 • 3 års giltighetstid och bytesrätt
 • 45 dagars öppet köp
 • Kärleksfullt förpackat & personligt
 • Digital leverans inom 5 minuter

Vad du kommer att göra

Kursen "Formelbil steg 1" är uppdelad i en teori- och teambuildingdel samt fyra körpass.

Teorilektion:
Du får lära dig spårval, accelerations- och bromsteknik, därefter genomgång av säkerheten (flaggor, beteende på banan och i depån, säkra omkörningar m.m), den 5-växlade växellådan, formelbilens uppbyggnad och mycket annat. Minst två till tre timmars lärorik och underhållande teori av auktoriserad instruktör med tävlingserfarenhet.

Ombyte och teamindelning:
Efter ombyte till racingoverall äter vi en gemensam Grand Prix-lunch och du lär känna dina teamkollegor. Därefter är det samling i depån för indelning i team och en genomgång av våra Formel Renault bilar. Kort därefter ger vi oss ut på banan. Du kör i ett team om två till tre personer per bil med växelvis körning och assistans till teamkamraterna. 6-punktsbälten ska knäppas, ratten sättas fast, föraren ”peppas”, checklistan gås igenom på de digitala instrumenten - 1: ans växel i, varv OK, temperatur OK, oljetryck OK! Sedan är det bara att vänta på klartecknet från instruktören att banan är fri.

Formelbilskörning efter följebil & Instruktör:
Vi kör totalt fyra pass, de tre första heaten efter en instruktör som visar bästa spår, broms- och accelerationspunkter. Vi börjar med ett lågt tempo för att alla skall få förtroende för bilarna och tillfälle att lära sig de rätta linjerna, instrumenteringen och växellådan. Sedan höjer vi tempot successivt och i pass tre börjar det likna racetempo.

Pass fyra:
Pass fyra består av en final där du skall visa att du lyckas omsätta teorin i praktiken och vi tar tid på varje varv. Accelerationen och G-krafterna känns verkligen, det är helt fantastiskt! I slutet av dagen kör de djärvaste runt 200km/h och har tangerat sin egen kapacitet. Bilens kapacitet når få förare upp till.

Avslutning:
Diplomutdelning och genomgång av individuella tider.


Viktig information

Bilarna är helförsäkrade. B-körkort eller giltig licens för banracing krävs. Vänner är välkomna att följa upplevelsen.


Det här ingår i ditt postpaket8995 kr (pris/person)
Delbetala från 415 kr/mån
st.

 • 3 års giltighetstid och bytesrätt
 • 45 dagars öppet köp
 • Kärleksfullt förpackat & personligt
 • Digital leverans inom 5 minuter
25% rabatt! Handla julklapparna nu – betala om 3 mån.