• Upplevelsen
  • Orter
  • Omdömen

En heldag med teori och körning av Formel 1 och Formel Renault på Skandinaviens enda Formel 1-bana.

  • 1 x 6 varv Formel 1 och 15 minuter fri körning Formel Renault.
  • Accelerera från 0-200 km/h på 5 sekunder
  • Toppfart 330 km/h
  • F1-certifikat och lunch ingår

Om upplevelsen:

Ett program med svenske Formel 1-föraren Johan Rajamäki som instruktör betyder ett fantastiskt Formel 1-äventyr. Du får ordentlig övning i både teori och praktik, och är därmed väl förberedd när starten går. Dagen inleds med en teorilektion i racingens baskunskaper. Lektionen omfattar teoretiska och praktiska kunskaper i sittposition, hantering av bilen, vägval genom kurvorna och bromsteknik. Nästa steg blir sen att använda de nya kunskaperna till att övningsköra ett antal varv med en Formel Renault-bil. Därefter blir det lunch med möjlighet till diskussion om erfarenheter, och förberedelser inför den stora finalen; att köra en riktig Formel 1-bil. Teamet som hjälper till under dagen är alla erfarna instruktörer.

Anderstorp är Skandinaviens enda Formel 1-bana. Banan är mycket populär bland förare och uppskattas för sin långa raksträcka, ca 1000 m lång, och svepande höghastighetskurvor. Banan har på senare år renoverats och rustats upp och har ånyo stått som värd för flera internationella racingserier, WTCC, ETCC, EURO-Boss och Superbike-VM för att nämna några. Alla event verksamhet sker på banans södra slinga som är 2 000 m lång

Viktig information Maxlängd är 193 cm och maxvikt är 120 kg. Lån av racingutrustning är inkluderat men ta med bra skor. Alla bilarna är försäkrade och självrisken för dig är maximalt 44 000 kr.

Antal deltagare Upplevelsen är för en person och utförs tillsammans med andra i grupp.

Ålder Från 18 år

Tillgänglighet Maj-Augusti

Varaktighet Cirka 08-17, inklusive lunch.

Orter Anderstorp