• Upplevelsen
  • Orter
  • Omdömen

Vill du köra ombyggda Volvo-bilar och uppleva folkrace i ett rasande tempo? Kör så det ryker och du kommer förstå varför folkrace har blivit så omåttligt populärt. Folkrace är en fartfylld och garanterad oförglömlig upplevelse.

  • Kör träningsvarv för att lära dig behärska bilen
  • Kör tävlingheat och utmana andra förare
  • Anhöriga och vänner är välkomna att följa dagen från publikplatserna

Om upplevelsen:

Du börjar med att köra ett provvarv för att testa hur bilen känns och hur det är att köra folkrace. Sedan är det dags att köra tävlingsvarv på tid. Antal heat och upplägg varierar i vald ort (mer information nedan).

I Stockholm kör du ett provheat, två kvalheat och två olika finaler. Bilar som används är ombyggda Volvo 240/ 740-modeller.

I Malmö/Tomelilla kör du ombyggda bilar, både fram- och bakhjulsdrivna modeller. Gruppens bästa förare går till en A-final och kör sedan tre tävlingsvarv på tid. Bilar som används är ombyggda Saab, Volvo och Mercedes-modeller.

Viktig information I Växjö krävs körkort. Övriga städer behöver du inte körkort. Åldersgräns 15 år, i Borensberg och Tomelilla är åldersgränsen 18 år och körvana krävs. Lån av klädsel och utrustning ingår. Samtliga bilar är utrustade med säkerhetsbur, rallysäten och fyrpunktsbälte.

Antal deltagare Upplevelsen är för en person och utförs tillsammans med andra i grupp.

Ålder Från 15 år

Tillgänglighet Året om. Tomelilla: April - Oktober.

Varaktighet Ca 1,5 - 2 timmar

Orter Stockholm, Tomelilla, Borensberg