• Upplevelsen
  • Orter
  • Omdömen

Prova att flyga ett passagerarflygplan

Få yrken är så mytomspunna som pilotyrket och nu finns möjligheten att prova på att själv ta kommando över ett stort passagerarflygplan. Den här simulatorn används för utbildning av riktiga piloter, vilket gör att den mycket verklighetstrogen. En helt unik upplevelse!

  • Fullskalig A320 eller B737 simulator
  • Unika i sitt slag i Sverige
  • Lärorikt och spännande

Om upplevelsen:

Prova på att flyga antingen ett Boeing- eller Airbus-passagerarflygplan via simulator. Upplevelsen inleds med en genomgång av instrument och procedurer, medan flygplanet står på startbanan. Du sitter vid spakarna och väntar på tillstånd att få starta. Klartecken kommer och du ger full gas, försiktigt drar du styrspaken mot dig… Du flyger!

I Uppsala flyger ni en fullskalig B737-simulator som håller högsta standard för att säkerställa den bästa flygupplevelsen. Efter genomgång väljer ni rutt – ett klassiskt upplägg är en flygning mellan Stockholm Arlanda till Visby med kartor, checklistor, planering samt genomförandet. Detta följt av lite olika scenarion på Visby, kanske nyfiken på vad som händer om vi får en birdstrike på final? Plötsligt oväder som drar in över Gotland?

I Malmö flyger ni en Airbus 320. Ta kontroll över och upplev känslan av att styra över 60 ton i luften. Ni genomför en 50 minuter lång flygtur där piloterna anpassar svårighetsgraden efter din/er nivå.

Antal deltagare Upplevelsen är för en eller två personer.

Ålder Från 12 år

Tillgänglighet Året om.

Varaktighet 60 minuter.

Orter Malmö, Uppsala