• Upplevelsen
  • Orter
  • Omdömen

Ta en tur i filmens värld!

Filmstaden norr om Stockholm är en historisk plats som har gett oss mycket på filmduken. Här har exempelvis legender som Victor Sjöström, Ingmar Bergman och Julius Jaenzon arbetat. Få en inblick i vår fantastiska filmhistoria på ett intressant och spännande sätt genom att följa med på en guidad tur!

  • Lär er allt om filmvärldens genier
  • En spännande guidad tur för två med audioguide
  • Mysig våffellunch ingår

Om upplevelsen:

I filmvandringen får du inte bara veta mer om genierna bakom duken, utan även om skådespelarna Greta Garbo, Ingrid Bergman och Sickan Carlsson, som tog sina första skådespelarsteg just i Filmstaden. Du har möjlighet att gå på en guidad tur med audioguide, och uppleva filmens historia samtidigt som du promenerar på historisk mark.

Byggnaderna i Filmstaden har bevarats från den tid då detta var Sveriges eget Hollywood. Under vandringen får du veta hur denna plats kom till, samt om de filmer och personer som är starkt förknippade med den. Året var 1919 då Filmstaden byggdes och under sin verksamma tid har den bidragit till stora och viktiga delar av hela vår filmhistoria. Det finns flera olika guidningar och vandrande filmföreställningar. Upplevelsen gäller för två personer och ni får även njuta av en avkopplande lunch med våfflor. I lunchen ingår kaffe/te samt en salt och en söt våffla.

Audioguiden kan på söndagar kl 14.00 bytas mot en guidad visning.

Antal deltagare Upplevelsen är för två personer.

Ålder För alla åldrar

Tillgänglighet Året om.

Varaktighet Cirka 30 minuter + tid för våffellunch. Fredagar till söndagar.

Orter Stockholm