• Upplevelsen
  • Orter
  • Omdömen

Ta en tur i filmens värld!

Filmstaden norr om Stockholm är en historisk plats som har gett oss mycket på filmduken. Här har exempelvis legender som Victor Sjöström, Ingmar Bergman och Julius Jaenzon arbetat. Få en inblick i vår fantastiska filmhistoria på ett intressant och spännande sätt genom att följa med på en guidad tur!

  • Lär er allt om filmvärldens genier
  • En spännande guidad tur för två med guide
  • Mysig våffellunch ingår

Om upplevelsen:

I filmvandringen får du inte bara veta mer om genierna bakom kameran, utan även om skådespelarna Greta Garbo, Ingrid Bergman och Sickan Carlsson, som tog sina första skådespelarsteg just i Filmstaden. Du har möjlighet att gå på en på en promenad med vår kunniga guide på filmhistorisk mark.

Fler av byggnaderna i Filmstaden har bevarats från den tid då detta var Sveriges eget Hollywood. Under vandringen får du veta hur denna plats kom till, samt om de filmer och personer som är starkt förknippade med den. Året var 1919 då Filmstaden byggdes och under sin verksamma tid har den bidragit till stora och viktiga delar av hela vår filmhistoria. Upplevelsen gäller för två personer och ni får även njuta av en avkopplande lunch med våfflor i Portvaktsstugan. I lunchen ingår kaffe/te samt en salt och en söt våffla. Välkommen på vår söndagsguidning kl 14.00.

Viktig information Ingen föranmälan behövs.

Antal deltagare Upplevelsen är för två personer.

Ålder För alla åldrar

Tillgänglighet Feb-maj och sept-nov.

Varaktighet Cirka 30 minuter + tid för våffellunch. Söndagar kl 14.00.

Orter Stockholm