• Upplevelsen
  • Orter
  • Omdömen

Skapa konst med turkisk vattenmålning

Nu har du chansen att prova på en gammal orientalisk konstform, där man målar på vattenytan med lättflytande färger. Ebru, eller turkisk vattenmarmorering som det också kallas, är en kreativ process som måste tillåtas att ta tid och skapar därför ett lugn och en meditativ process. Perfekt för den som söker ett terapeutiskt kreativt uttryck.

  • 3 timmars workshop i turkisk vattenmarmorering
  • Testa en konstform med tusenåriga anor
  • Allt material ingår

Om upplevelsen:

På en workshop i pappersmarmorering (Ebru) lär du dig processen och experimenterar med olika tekniker för att skapa både traditionella turkiska mönster och egna spännande kreativa motiv som blommor, vågor, djur etc. Vi går igenom olika ebrutekniker samtidigt som vi skapar tillsammans i lugn och ro, vilket tar oss bort från vardagens stress för en stund.

Du kommer även få ta del av historik och fakta om tekniken och ebrufilosofi, samt lära dig skillnaden mellan traditionell Ebru och modern vattenkonst.

Ebru-vattenmålning är en gammal orientalisk teknik, som innebär att man målar på tjockflytande vatten med tunnflytande färger som lägger sig på ytan. Ebru är en kreativ process som måste tillåtas att ta tid och skapar därför ett lugn och en meditativ process. De första Ebruteckningarna hittades på 1100-talet men Ebru har säkert funnits ännu tidigare.

Antal deltagare Upplevelsen är för en person och genomförs tillsammans med andra i grupp.

Ålder För alla åldrar

Tillgänglighet Året om på utvalda datum.

Varaktighet 3 timmar.

Orter Stockholm, Märsta