• Upplevelsen
  • Orter
  • Omdömen

Lär dig grunderna i camping och överlevnad

Du kanske älskar camping och vandring, men är osäker på vad du behöver ha med dig. Här får du lära dig allt ifrån att slå upp tält och göra eld, till hur du hittar vatten. Och vad du ska göra om du går vilse.

  • Heldags grundkurs i överlevnad och camping
  • Smarta tips för dig som vill känna dig trygg i naturen
  • En god lunch med kaffe och te tillagas på plats

Om upplevelsen:

Längtar du ut i skogen för vandring eller camping över natten, men känner dig osäker på vad du behöver ta med dig? Vad du ska tänka på när du ska slå upp ditt tält eller hammock? Hur du gör upp en eld som håller länge? Var hittar du vatten och hur renar du det om ditt eget skulle ta slut? Framförallt, hur gör du och vad är viktigt att tänka på om du går vilse och behöver slå läger för natten? Då är den här kursen en perfekt start för dig.

Här går ni igenom vilka faktorer som spelar in när du ska slå upp din sovplats för natten. Ni lär er om väder, vind och underlag för den bästa naturupplevelsen. Du får även sätta upp tält och hammock för att ha möjligheten att prova på olika alternativ.

Guiden visar ett varierat utbud av utrustning att ta med på din dagstur eller övernattning, vad gäller kök och matlagning, kläder och skor. Ni går även igenom hur du packar på bästa sätt och hur du kan minimera vikten på packningen du ska bära med dig.

Ni får göra upp egen eld med tändstål, vilket är svårare än man kan tro. En viktig kunskap som kan vara avgörande om du hamnar i en oförutsedd situation. Ni får även lära er hur ni gör ett eget vattenfilter med hjälp av naturen och går igenom var du bäst hittar vatten genom att läsa av djur och natur. Ni kommer också att gå igenom vad naturens eget kompass är för något och hur ni kan navigera utan kompass.

I priset ingår en god lunch som tillagas på plats, samt kaffe/te.

Antal deltagare Upplevelsen är för en person och genomförs tillsammans med andra i grupp.

Ålder För alla åldrar

Tillgänglighet Året om.

Varaktighet En dag.

Orter Stockholm