Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

Vilken spatyp är du?

Den som vill besöka ett spa i en större stad har gott om välrenommerade spaanläggningar att välja bland. Därutöver kommer valet av behandling. Det kan vara svårt att välja mellan en fotmassage eller ett skumbad. Kanske borde man hellre satsa på skönhetsvård som ger huden ny lyster, eller massage som mjukar upp stela leder i rygg och axlar?

Genom att förstå vilken spatyp du är, har du lättare att förstå ditt behov och hur du på bästa vis ska kunna ta till vara på ditt spabesök.

Den trötta och energilösa

Alla har vi perioder när vi känner oss trötta och utan energi. Det kan vara långt efter man tillfrisknat från en utdragen förkylning, skada eller influensa. Eller det kan vara under årets första 2 månader, när det skandinaviska vintermörkret utarmat våra energireserver och de flesta av oss löper risk att drabbas av d-vitaminbrist.

Den trötta och energilösa gör gott i att söka spabehandlingar för både kropp och själ. En kroppspeeling väcker upp blodcirkulationen, och massagebehandlingar med uppiggande aromer kan tillföra ytterligare energi. Varför inte avsluta med ett yogapass, för en ökad smidighet, balans och djupare andning. Med energirika måltider som blandar nyttiga kolhydrater med protein så blir förutsättningarna betydligt bättre.

massage par

Den aktiva

Efter en intensiv träningsperiod, eller i samband med regelbunden motion och aktivitet, så är det ofta fantastiskt skönt med en avkopplande massage, och det finns många sorter att välja bland. Medan somliga föredrar varma lavastenar och väldoftande oljor som komplement till massagen, finns det andra som heller njuter av doften av lugnande och lyckobringande choklad.

Springer du gärna i löpspåret, så unna gärna fötterna lite extra uppmärksamhet. Fiskpedikyr kan låta skrämmande för ovana spabesökare, men det är en härlig känsla som påminner om en sprudlande sockerdricka blandat med massage i mikronivå. Dessutom upplever många att fötterna blir som silkeslena.

Fiskpedikyr

Den ohälsosamma

För många sena kvällar, för mycket stress och näringslösa måltider? Att leva ohälsosamt tär snabbt på kroppen och den som kommit in i en ond cirkel av dåliga vanor kan få god hjälp att bryta mönstret genom ett besök på ett spa.

Pedikyr, manikyr och rengörande hudbehandlingar samt en renande kost, kan vara en god start för en ny livsstil. Ångbad och kroppsskrubb är kända metoder för att få en ren och frisk hy.

Att kombinera spaupplevelsen med hälsosamma rörelser, i form av yoga, pilates eller qi gong kan bli ett avgörande steg till ditt nya mer hälsosamma jag. Ge dig själv chansen att lyssna på din kropp. Hur mår du egentligen och hur vill du må?

Hamam

Den upprätthållande hälsosamma

Många har en hälsosam vana att besöka ett spa med jämna mellanrum. Rutinen kan vara en del i att rensa tankarna från krav och måsten, eller att kunna ge sig själv en stunds egentid. Att ge sig själv en behandling upplevs oftast som lyx, oavsett hur många gånger man gjort det tidigare.

Många väljer att besöka ett spa ihop med sina närmaste vänner, men det är minst lika givande att uppleva ett spa ensam.

I ett kompisgäng spelar den sociala rollen en betydande roll. Där kanske badmöjligheter, fruktfat och citronvatten är viktigare komponenter än behandlingar och massage. Att under avslappnade former få komma ikapp på i de senaste tankarna i respektives liv. Detta utan att bli avbruten av barn, partners, mobiltelefoner eller olika sorters vardagsmåsten.

Ensam på ett spa har man större möjlighet att lyssna inåt. Kanske finns det ett viktigt beslut att fatta. Kanske är det något som gnager och man behöver tid att komma på hur man bli lycklig igen. Att ge tid till kropp och själ kan vara en nyckel att komma vidare i vardagen.

Vad behöver du?

‹ Alla blogginlägg

Stäng popup

Äntligen ett enkelt sätt att välja
en minnesvärd och unik gåva...

Börja med att klicka på de blå länkarna för att anpassa din sökning.  


Orolig för att mottagaren inte kommer att bli nöjd?
Ingen fara, han eller hon kan lämna tillbaka presenten inom 45 dagar
eller byta den mot en annan upplevelse i hela tre år.
PLUS att ni har tre år på er att utföra upplevelsen – Marknadens bästa villkor.