Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

En sightseeing med annorlunda perspektiv

”Till höger ser ni Haga Slott där kungaparet bor”

Vi lyssnar på guiden och vrider våra huvuden till höger för att se ett av de mer besökta turistmålen i Stockholm. Vi har valt att åka på en tur där turistmålen i Stockholms city ligger i fokus. Men till skillnad mot andra guidade turer så ger denna ett helt annat perspektiv. Vi ser inte slottet på nära håll. Det är 457 meter bort. Eller rättare sagt 1500fot.

Med helikopterns taktfasta vingslag i bakgrunden hör vi hur guiden berättar om lika turistmål via de hörlurar som alla har på sig i hytten. Vi är tre personer på en på minst sagt privat guidad visning. Det är riktigt långt till andra turister och det är riktigt långt ner till marken. Eller rättare sagt 1500fot.

Guidad helikoptertur över Stockholm - en perfekt studentpresent!

En helikoptertur i present

Helikopterturen (som vår pappa fått i 60-årspresent) började med att piloten visade på säkerhetsfunktioner och vad man bör tänka på om olyckan skulle vara framme. Självklart är det ett måste och något man bör lyssna noga på. Samtidigt var det en påminnelse om att vi skulle åka i ett fordon som väger mindre än en bil och som skulle flyga runt i luften som en fluga. Logiken sa en sak – men känslan en annan.

Efter att ha taxat ut på banan lyfter vi till några hundra meters höjd och få en överblick över staden och guidningen börjar. Här ska tilläggas att den stora tjusningen med helikopterflygning ligger i just flygningen och det nya perspektivet. Guiden berättade lite kort om olika turistmål, stadsdelar och områden. Men man ska inte förvänta sig långa utläggningar om Haga Slott eller Gamla Stan. Är man specialintresserad av historia är det en guidad visning på marken som ska genomföras. Här är det höjden, överblicken och möjligheten att påverka var vi skulle åka som är färdens fördel.

En intressant del var även att höra den kommunikation som regelbundet fördes mellan helikoptern och tornet nere på Bromma flygplats. I alla fall för oss som är intresserad av vad som sker ”bakom kulisserna” på en flygplats.

helikoptertur

Rekommenderas!

Prismässigt är det en stor skillnad mot att sätta sig på en hop-on-hop-off buss. Priset per person är ca 1000kr. Men det går inte att jämföra dessa två upplevelser. Det ena är för turister som vill lära sig lite mer om stadens turistnäring. Helikoptern är för de som vill uppleva något helt annorlunda och få en guidad visning med ett häftigt perspektiv.

Däremot är detta inte något för de höjdrädda. I en helikopter hör och känner du höjden. Det är den riktiga tjusningen med denna minst sagt udda guidade turen av Stockholm. Höjden ger andra perspektiv.

För oss var det en höjdarupplevelse. Eller rättare sagt en 1500-fots upplevelse.

 

‹ Alla blogginlägg

Stäng popup

Äntligen ett enkelt sätt att välja
en minnesvärd och unik gåva...

Börja med att klicka på de blå länkarna för att anpassa din sökning.  


Orolig för att mottagaren inte kommer att bli nöjd?
Ingen fara, han eller hon kan lämna tillbaka presenten inom 45 dagar
eller byta den mot en annan upplevelse i hela tre år.
PLUS att ni har tre år på er att utföra upplevelsen – Marknadens bästa villkor.