Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

En välbehövlig inflyttningspresent

bostad
Nästan 100 000 ungdomar tog studenten för lite mer än en månad sedan. 100 000 ungdomar kommer vandra 100 000 olika livsvägar. Livet efter studenten ter sig olika, vissa stannar hemma och börjar jobba. Andra väljer att lämna flick- eller pojkrummet, kanske utforskar man världen med att resa och till och med bosätta sig utomlands? Även den svenska storstaden. Men för många faller valet på att sätta igång med sina eftergymnasiala studier.

Studentkorridoren - Ett vanligt första boende
Bostadssituationen för studenter i studentstäder är inte den bästa och att välja första bästa bostad är oftast det enda alternativet man har. I de flesta fall betyder det att första bästa bostad är ett studentrum med pentry. Studentkorridoren kommer med flera fördelar, det är ett lätt och naturligt område för den som är nyinflyttad att knyta sina första vänskapsband på den nya orten. Men för den som bor i studentkorridor så får man vara beredd på att ens tålamod kommer att prövas.

Studenters dåliga matvanor
Det delade köket i studentkorridoren har som vana att se ut som ett bombnedslag. Rester av ett ägg som har sprängts efter att det har fått kokat för länge utan uppsyn och diskberg tillräckligt stora för att skymma solen är ett återkommande inslag. Sopor glöms brot att tas ut och det slarvas med städningen. Men det är inte bara korridorkökets hygien som är anmärkningsvärd, utan den klassiska studentkosten är i de flesta fall inga kulinariska under. Fryspizzor och nudlar är inte bara billigt men framförallt enkla att tillaga. Studier och socialt umgänge prioriteras förståeligt före matlagning och stress samt tidspress är andra faktorer som ligger bakom studenternas mindre näringsrika matvanor. Resultatet blir försämrad studiefokus och ännu mera stress. Tillsammans med livsstil så är matvanor den största orsaken till folksjukdomar.

Upptäck glädjen i matlagningen
Hur kan man få bukt med detta problem? Det är lätt att peka med hela handen och beordra studenten att börja äta grönsaker, som om man vore en förälder. Men om studenten själv kan upptäcka tjusningen i matlagning så kan man få en person som på eget initiativ lagar en näringsrik kost. Allt som krävs är en spark i rätt riktning Med experthjälp kan lusten för matlagning hittas och den som gått en kurs kan sedan briljera för familj, släkt, kurskamrater och partners genom visa upp sina nya färdigheter. Eller kanske till och med bjuda över någon för en romantisk middag...

‹ Alla blogginlägg

Vi firar 15 år! – Upp till 60% rabatt!