Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

Test av Glassprovning i Stockholm

glass

Interiören är härligt rosa, personalen glad och glassarna ser helt ljuvliga ut där de ligger bakom glasdisken. Värden Erik hälsar alla välkomna och vi är ett stort gäng på 14 förväntansfullt personer i alla åldrar som sätter oss till bords. Vad vi ska få testa för smaker får vi inte veta och en gissningslek börjar ta fart. Första bägaren som serveras är fylld till max, färgen är intensivt mörkröd och smaken... -ja det är nog den friskaste och mest smakrika blåbärssorbet som någonsin landat på min tunga! Men för att vara helt ärlig blev jag först lite besviken över bägarens nätta storlek, för efter två tuggor var ju det goda innehållet slut. Men i takt med att glassbägare efter glassbägare serverades och jag började tappa räkningen på hur många jag egentligen ätit... 1, 2, 3, 5, 7, 8, 12... så ändras min uppfattning. Tack å lov att bägarna inte var större. Smakerna skiftade från hett till syrligt till sött till friskt, den ena är bättre än den andra. Att försöka pricka rätt på smakerna var roligt och den absolut godaste var utan tvekan passionsfrukt/lime. Himmel säger jag bara, den var vansinnigt god! En annan otippad favorit var; "brynt smör" och "jordnöt". Ja de kanske låter konstiga båda två, men det var ju det som var så genialt under provningen att man först smakade och sen fick veta ingredienserna. Väldigt lyckat och roligt!

Jag mins inte exakt hur många små bägare av utsökt gelato som slank i mig under glassprovning. Men skulle gissa på någonstans runt 15 stycken, plus en bägare med två kulor av mina favoritsmaker som avslutning. Jag har nog aldrig varit så mätt på glass någonsin. Hi, hi! Erik som höll i provningen var fantastisk med all sin kunskap och energi. Från att jag innan glassprovningen inte vetat någonting om hur glass tillverkas, smaksätts, serveras, lagras mm så vet jag nu enormt mycket. Och att återgå till att köpa "fuskglass" på mataffären kommer bli svårt hädanefter, nu när man fått upp ögonen för de riktigt goda glassarna.

Själva glassprovningen hålls på StikkiNikki. Där görs glassen färsk varje dag och de använder inga kemikalier, inga artificiella stabiliseringsmedel, färgämnen, smakämnen eller annat skräp som gör glassen billigare eller enklare att tillverka och lagra. Och det märks kan jag säga! Underbart var också de framträdande smakerna, tack vare att de görs på riktig frukt, riktiga nötter och allt annat möjligt som gör riktigt god Gelato!

Du kan köpa glassprovningen här.

Om mig: Christine Ericson

Jag är en energifylld tjej som är närmare 30 än 40 och fullkomligt älskar äventyr. Det finns inte mycket som jag inte skulle kasta mig rakt in i och det oftast med en kamera i ena handen. Men jag har också en speciell förkärlek till välsmakande goda saker och tycker att bra spa-upplevelser gör underverk för själen. Dock något vi svenskar unnar oss alldeles för sällan. Som ett uppbrott från ekorrhjulet har jag bott 1 år på Bali i Indonesien bara för att surfa och njuta av livet. Reser sedan dess flera månader om året och har en nyfikenhet som ständigt driver mig framåt. Man kan väl säga att ett uttryck som verkligen fastnat hos mig är "Life is not measured by the number of breaths we take but by the moments that take our breath away."

‹ Alla blogginlägg

Vi firar 15 år! – Upp till 60% rabatt!